1. Savęs priėmimas

Gyvename pasaulyje, kuriame esame kasdien žiniasklaidos bombarduojami vaizdais ir žodžiais, kurių pagrindinė žinia – mums reikia pasikeisti. Nenuostabu, kad dauguma ima save tobulinti iš stokos jausmo – jausmo, kad mums nuolat kažko trūksta iki tobulumo. Kai mums nuolat kalama, kad esame nepakankami, priimti save tokį, koks esi, tampa sunkiu iššūkiu. Reikia įdėti daug vidinio darbo tam, kad išmoktum nesilyginti su kitais, priimti save ir iškelti save į prioritetų sąrašo viršų. Tai reiškia, kad mūsų laimė ir proto ramybė turėtų mums būti svarbesni prioritetai nei draugai, šeima ir visas likęs pasaulis.

Išmokę priimti save ir rimtai vertinti tai, ką norime veikti šiame pasaulyje, mokysimės gerbti save ir savo norus bei poreikius namuose, darbe ir visur kitur.

2. Rūpinimasis savimi

Ką apskritai reiškia rūpinimasis savimi? Tai labai individualu. Vieni užsiima joga ar meditacija, kiti daug skaito, klausosi muzikos ar ją atlieka, o gal užsiima menu. Nėra vieno teisingo būdo, kuris tiktų visiems. Pavyzdžiui, kai kam geriausias rūpinimas savimi gali būti skanus maistas, popiečio miegas, skaitymas ir filmų peržiūra su mylimais žmonėmis (arba augintiniais).

Kiekvienas turi išsiaiškinti pats, kas jam (jai) labiausiai padeda atsipalaiduoti, nusiraminti ir pasikrauti. Kuo greičiau tai išsigryninsime, tuo greičiau įvaldysime streso įveikos mechanizmą, ir tuo mūsų gyvenimas bus laimingesnis ir produktyvesnis.

3. Atlaidumas

Atlaidumo taip pat reikia išmokti pačiam (-iai). Niekas negali paaiškinti, kodėl reikia atleisti kitiems.
Mums gali sakyti, kad atleisdami kitiems mes patys išsilaisviname nuo pykčio ir apmaudo naštos, kuri mums trukdo užmegzti naujus santykius arba mokytis priimti kitus su atjauta ir supratimu.
Vis dėlto kai mus įskaudina, vadovautis šiais argumentais sunku, net jei teoriškai žinome potencialią atleidimo naudą. Atleidimas įmanomas tik tada, kai patys labai norime atleisti ir aktyviai dirbame vidinį darbą, kad ir koks sunkus jis būtų.

4. Gebėjimas mokytis

Mokykloje praktiškai nėra mokoma, kaip išsigryninti savo mokymosi stilių. Vieni žmonės geriau įsisavina informaciją per vaizdus, kiti – skaitydami, treti – rašydami, dar kiti – klausydamiesi, kalbėdami ir t. t.

Kuo greičiau perprasite, kokiu būdu jūs veiksmingiausiai įsisavinate informaciją, tuo lengviau jums seksis mokymosi įstaigose, darbe ir kitose srityse.

5. Vadovavimasis intuicija

Išmokus įsiklausyti į savo kūną ir atliepti jo poreikius bei norus, gyvenimas ima gerėti. Jei pajutote norą išgerti stiklinę vandens, kam jį ignoruoti? Atsitraukite nuo visko, ką darote, ir atsigerkite. Jei jaučiate, kad nuo įspūdžių pertekliaus užplūdo per daug emocijų, padarykite pauzę, kad protas ir nervai nurimtų.

Tai vadinama intuityviu gyvenimu arba gyvenimu vadovaujantis intuicija. Ir tai yra vienintelis būdas mėgautis gyvenimu, išliekant autentišku, neišduodant savęs ir savo poreikių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)