Štai kokioms permainoms vertėtų nusiteikti:

1. Gyvenimo trukmė – 100 metų

Didelė tikimybė, kad gyvenimo trukmė pailgės. Ar tai bus laimėjimas visuomenei ir verslui, ar prakeiksmas? Priklausys nuo tai, kaip gerai tam pasiruošime.

2. 5G bevielis internetas

Autonominiai automobiliai, robotai ir kt. naujovės bus įkraunamos per 5G bevielį internetą. Tai – naujas mobiliojo interneto junglumo etapas. Jis beveik mus pasiekė.

3. Prisitaikymo koeficientas

Besikeičiančioje darbo, profesinėje aplinkoje vis didesnis sėkmės ženklas bus nebe intelekto koeficientas (IQ), o prisitaikymo koeficientas (PQ).

Knygyno klientus konsultuos robotas

4. Algoritmų srities teisingumas

Mus atpažįsta daugybė aparatų, bet jie diskriminuoja rasės, lyties ir kt. klausimais. Mokslininkė Joy Buolamwini ir panašūs mokslininkai siekia teisingumo algoritmų srityje.

5. Susikaupti padėsiančios programėlės

Internetas – dėmesį traukianti platforma. Galbūt beveik viską blokuojanti programėlė padės susikaupti.

6. Automatinių atsakymų siuntimo programos

Už mus į elektroninius laiškus pradeda atsakinėti automatinių atsakymų siuntimo programos. Ar ši laiką taupanti priemonė keičia mūsų bendravimą?

7. Automatinis priėmimas ir atleidimas iš darbo

Kažin, ar etiška leisti automatizuotoms programoms skenuoti jūsų socialinės žiniasklaidos paskyras, analizuoti veido išraišką ir netgi atleisti iš darbo?

8. Modernūs biurai

Naujais būdais statomi, dekoruojami pastatai turėtų būti naudingi mūsų sveikatai, netgi skatinti produktyvumą darbe.

9. Perdegimas

Nuostata, kad galime dirbti daugiau ir visur būti geriausi, skatina pervargimą, kelia nerimą ir baimę neatitikti šių lūkesčių.

10. Miestai be automobilių

Dabar ir Oslo centre uždraustas automobilių eismas. Dalis užkietėjusių vairuotojų ir verslininkų skeptiškai nusiteikę, bet iš esmės jaučiama didelė nauda.

11. Būsto dalijimasis

Vadinamoji Y karta renkasi pigesnį, lankstesnį būdą – apsigyvena keliese.

12. Porų nelygybė

Porai susilaukus vaikų, moterys didžiąją laiko dalį praleidžia namuose, o vyrai – darbe.

13. Paramos fondai

Įvairūs paramos fondai buvo skirti remti inovacijas, žmones, kuriems reikia pagalbos. Dabar tai svarbus (tiesa, prieštaringai vertinamas) iškilių socialinių platformų asmenybių pajamų šaltinis.

14. Ekonomikos augimo stabdymo šalininkai

Dėl ekonomikos augimo atsirado per didelis vartojimas, klimato kaita. Ekonomikos augimo stabdymas, jo šalininkų teigimu, būtų naudingas.

15. Skaitmeninė detoksikacija

Jei slapta ar atvirai baiminatės, kad esate priklausomi nuo išmaniojo telefono, nebijokite – jau veikia įvairios informacinio detoksikavimo įstaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)