Analizuojant kokie veiksniai verčia dairytis naujo darbo, tyrimas nustatė, kad darbuotojus kamuoja savirealizacijos stoka bei griežtai nustatytos darbo valandos (29 proc. atsakymų), bet dažniausiai į pokyčius stumia per žemas darbo užmokestis (41 proc.).

Tačiau įdomus aspektas, kad vertinant naujas darbo vietas bei skelbimus šis faktorius nukrentą į antrą vietą. Daugiausia respondentų – 46 proc. nurodė darbo sąlygas (įskaitant ir darbo vietą) kaip svarbiausias darbo skelbimo detales, kuomet atlyginimas ir papildomos naudos atsidūrė antroje vietoje, surinkę 29 proc. atsakymų.

Asociatyvi nuotr.

Darbo užmokestis taip pat liko antra svarbiausia priežastimi kandidatams ieškantiems darbo užsienyje. Pirmą vietą užėmė geresnės ir inovatyvesnės nei Lietuvoje darbo sąlygos.

Kitos grupės atlikto tyrimo metu paaiškėjo, kad beveik trečdalis (31 proc.) kandidatų nenorėtų laukti įdarbinimo ilgiau nei vieną savaitę ir tik 21 proc. apklaustųjų įdarbinimo galėtų laukti 2-3 savaites.

3 iš 4 respondentų patvirtino, kad atsiliepimai apie darbdavį daro įtaką sprendimo priėmimui. Įmonės įvaizdis tapo trečiu svariausiu kriterijumi renkantis darbą užsienyje. Svarbiau už darbdavio reputaciją yra tik atlyginimas ir darbo sąlygos.

Taip pat, buvo nustatyta, kad 89 proc. kandidatų norėtų būti informuojami apie įdarbinimo procesą ir eigą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)