Štai keletas itin sudėtingų situacijų, su kuriomis teko susidurti skrydžio palydovams.

Lėktuvą nutupdęs išmatų kvapas

Pasak BBC žinių, 2015 m. kovą oro linijų „British Airways“ lėktuvui skrendant iš Londono į Dubajų pilotui teko apsisukti ir grįžti dėl lėktuve pasklidusio išmatų kvapo.

„Pilotas mikrofonu išsikvietė vyriausiuosius skrydžio palydovus, todėl supratome, kad kažkas negerai. Maždaug po dešimties minučių jis pasakė: „Galbūt pastebėjote, kad iš vieno tualeto sklinda bjaurus kvapas.“ Tuomet paaiškino, kad tai skystos fekalinės išmatos. Jis pavartojo būtent tokį terminą“, – BBC žinioms pasakojo lėktuvu skridęs Abhishekas Sachdevas.

Vėliau „British Airways“ atstovas paaiškino, kad dėl susidariusios padėties kilo pavojus keleivių sveikatai ir saugumui, nes perdirbama ir išvaloma tik pusė lėktuve esančio oro.

Pasak BBC, keleiviai buvo nugabenti pernakvoti į viešbutį, nes kito skrydžio reikėjo laukti 15 valandų.

Tualeto išnaudojimas

„Vienas keleivis atsistojo ant uždaryto tualeto dangčio ir ėmė tuštintis“, – tinklalapiui „Business Insider“ pasakojo 30 metų patirties turintis skrydžio palydovas.

Labai nekantrūs keleiviai

2014 m. oro linijų „China Eastern Airlines“ lėktuvui nusileidus „Sanya Phoenix“ tarptautiniame oro uoste vienas keleivis iškleidė avarines čiuožyklas, nes teigė norėjęs „greičiau išlipti iš lėktuvo“. Dėl incidento lėktuvas vėlavo dvi valandas – pasak pranešimų, dėl to patirta maždaug 16 tūkst. dolerių žala.

Balandžio mėnesį panašiai pasielgė ir „United Airlines“ oro linijose dirbęs skrydžio palydovas.

Sprogstančios elektroninės cigaretės

Kovo mėnesį tarptautiniame „Hartsfield-Jackson Atlanta“ oro uoste atidėtas oro linijų „Delta Air Lines“ skrydis, nes salone užsidegė vienam keleiviui priklausiusi elektroninė cigaretė.

Nešiojamas baterijomis kraunamas elektronines cigaretes gabenti lėktuvu galima (tačiau reikia jas laikyti salone), bet tokiose cigaretėse naudojamos ličio jonų baterijos pažeistos gali užsidegti.

Keisti prašymai

Skrydžio palydovė, pasivadinusi Betty, internete rašo pasakojimų seriją, pavadintą „Kantrybės netekusios skrydžio palydovės išpažintys“. Kartą ji rašė apie keisčiausius keleivių prašymus. Nors keleiviai prašė gana paprastų objektų, ją nustebino, kaip jie šiuos daiktus naudojo.

Pavyzdžiui, keleiviai buvo prašę pinceto, kad iš užpakalio ištrauktų spyglį, rašiklio išsivalyti ausis, atsuktuvo, „kad galėtų išardyti sėdynę“, bei puodelio, dangtelio, šiaudelio ir peilio – „pasidaryti kateterį“.

Keisti pranešimai

Trejus metus skrydžio palydove dirbusi moteris tinklalapiui „Business Insider“ papasakojo, kad teko išgirsti nemažai keistų pageidavimų ką nors pranešti per garsiakalbį.

„Kartą vienas įpykęs vyras paprašė kai ką pranešti per garsiakalbį. Kai paklausiau, ką pranešti, jis pareiškė: „Netoliese sėdintis keleivis gadina orą, todėl norėčiau paprašyti, kad liautųsi“, – pasakojo ji.

Dar vienas keleivis pageidavo, kad ji per garsiakalbį paprašytų, kad šalis sėdintis žmogus patrauktų ranką nuo atramos.

Lėktuvuose palikti gyvūnai

2013 m. daugiau kaip 700 įvairių tautybių skrydžio palydovų papasakojo tinklalapiui „Skyscanner“ apie keleiviams išlipus lėktuvuose paliktus daiktus.

Sąraše buvo nemažai keistų daiktų, tarp jų ir gyvūnų, pavyzdžiui, sakalas, džiovinta žuvis, varlė, vėžlys ir papūga.

Keleiviai, iš lėktuvo vandens verdantys sriubą

Kartą tinklalapyje „Quora“ kažkas uždavė klausimą: „Kokį keisčiausią dalyką darbe teko matyti skrydžio palydovams?“ Buvusi skrydžio palydovė Heather Wilde atsakė mačiusi nemažai dalykų, kurie daugeliui žmonių pasirodytų keisti.

Vienas keisčiausių – žmonės, iš lėktuvo vandens gaminantys sriubą. „Klausykite, lėktuvo vandentiekio sistema niekada nevaloma – niekada“, – perspėjo ji.

Netikėta turbulencija

„Vienas keisčiausių mano potyrių – turbulencija giedrame ore. Lėktuvą ėmė kratyti taip, kad du kartus atsitrenkiau į lubas ir grindis ir dviejose vietose susilaužiau koją, kai ant jos užkrito maisto vežimėlis“, – tinklalapiui „Business Insider“ pasakojo 27 metų patirtį turintis skrydžio palydovas.

Nejaukios akimirkos su katėmis

„Pažįstu ne vieną skrydžio palydovą, kuriam teko nemaloni pareiga pasakyti moteriai, kad lėktuve negalima krūtimi maitinti... katės! Taip, išgirdote teisingai. Tos moterys krūtimi maitino kates. Tokių atvejų būta ne kartą“, – rašė Betty.

Pasak jos, kačių savininkių atsakymas visada toks pat: „Aš tik noriu pamaitinti savo „kūdikį.“

Nelaimingi atsitikimai

Betty rašo, kad paprastai skrisdami į Las Vegasą keleiviai geria daugiau. Kartą girtas keleivis prarado sąmonę tualete, parkrito ant nugaros ir liko gulėti ant žemės su atsegtu užtrauktuku ir nusmauktais apatiniais.

Po ilgų diskusijų, ką daryti, skrydžio palydovai „galų gale nusprendė paimti ilgas metalines žnyples, kuriomis verslo klasėje paduodama duona, ir įkišti vyro lytinį organą atgal į kelnes! Jis nieko nepajuto“, – teigė Betty.

Vaistų prisiriję zombiai

Pasak Betty, kai keleiviai sumaišo miegoti lėktuve padedančius vaistus „Ambien“ su patiekiamais kokteiliais, net normaliausi žmonės ima elgtis labai keistai – vieni vaikštinėja po lėktuvą visiškai nuogi, kiti išsitiesia ant žemės kaip rastai.

„Jie miega, todėl mano, kad saugiai guli savo lovoje. O kai saugiai guli savo lovoje, nusirengti visiškai normalu“, – paaiškino Betty.

Deja, taip elgtis tarptautiniuose tolimo nuotolio skrydžiuose – visai nenormalu.

Itin smarki baimė skristi

„Kartą viena moteris atbėgo į lėktuvo priekį ir įpuolė į mano kambarėlį (ji manė, kad ten tualetas). Tada susisuko į kamuolėlį ir ėmė čiulpti nykštį. Vėliau ji papasakojo, kad prieš skrydį pamiršo išgerti nerimą slopinančių vaistų“, – tinklalapiui „Business Insider“ papasakojo 30 metų patirtį turintis skrydžio palydovas.

Drabužių trūkumas

„Vienas keleivis norėjo lipti į lėktuvą su lietpalčiu ir be kelnių“, – tinklalapiui „Business Insider“ papasakojo 40 metų patirtį turintis skrydžio palydovas.

Sumuštinių vagys

„Niekada nesakyk niekada. Jei manote, kad matėte patį keisčiausią dalyką, visada atsiras dar keistesnis“, – tinklalapiui „Business Insider“ pareiškė 21 metų patirtį turintis skrydžio palydovas.

„Pavyzdžiui, kartą vienas keleivis nuo virtuvės stalo pavogė sumuštinį. Sumuštinis priklausė vienai palydovei, kuri jį pirko oro uoste. Palydovė atsikando sumuštinio ir paliko jį virtuvėje (su lūpdažio žymėmis), nes turėjo išeiti kažkam padėti, o kai grįžo, sumuštinio nebebuvo.

Vėliau ji rado atsiėdusį ir jos sumuštinį valgantį vagį. Paklaustas, kaip galėjo paimti prakąstą sumuštinį su lūpdažio žymėmis, keleivis patraukė pečiais ir atsakė: „Norėjau valgyti.“

Kraujo balos

„Pati to nemačiau, bet keli palydovai pasakojo, kad kartą pastebėjo, jog iš spintelių virš keleivių galvų varva kraujas. Kažkas iš Karibų salų vežėsi ožkos galvą. Žinoma, tai nutiko tada, kai dar nebuvo Susisiekimo saugumo administracijos ir griežtų saugos procedūrų“, – tinklalapiui „Business Insider“ papasakojo 13 metų patirties turinti skrydžio palydovė Annette Long.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)