Štai ką vertėtų žinoti apie darbo paieškas 2019 m.:

1. Socialinė žiniasklaida

Socialinė žiniasklaida – vienas veiksmingiausių būdų šiais metais ieškoti darbo. Daugybė įmonių pirmiausia išpublikuoja skelbimą apie darbuotojų paiešką socialinėse platformose.

Ne mažiau svarbu susikurti profesionalų profilį, stebėti, domėtis savo mėgstamomis įmonėms, juo labiau, kad 60 proc. kompanijų peržiūri kandidatų profilius socialiniuose tinklalapiuose.

Daugelis socialinių tinklalapių – patikimi šaltiniai ieškotis darbo, tiesa, šiuo metu akivaizdžiai pirmauja „LinkedIn“, kuriuo labai patogu naudotis.

2. Darbo paieškos portalai

Viena vertus, vis dažniau darbo ir darbuotojų ieškoma socialiniuose tinklalapiuose, kita vertus, populiarumo nepraranda ir darbo paieškos portalai. Didžioji darbo dalis jau nudirbta, jums belieka pažymėti paieškos nustatymuose norimas sritis, vietą, įmonę, ir sulauksite bent kelių pasiūlymų. Aplikuodami nepamirškite prisegti gyvenimo aprašymo ir atsakingai parašyto motyvacinio laiško.

3. Asmeninės paieškos ir kontaktai

Stebėti esamus darbo skelbimus – puiki pradžia, bet ne mažiau svarbu patiems ieškoti, tirti rinką. Jei norite įsilieti į mažiau viešą darbo rinką, paklausinėkite draugų, pažįstamų – galbūt jie pasiūlys tinkamų variantų.

Dar vienas būdas megzti kontaktus – dalyvavimas įvairiuose seminaruose, renginiuose. Atsiminkite – jei jūsų turimi kontaktai šiuo metu nebus jums naudingi, jie gali pažinoti vadovą, kuriam reikia darbuotojų su tokia kaip jūsų patirtimi ir gebėjimais.

4. Buvusių bendramokslių organizacijos

Naudinga susikurti buvusių bendramokslių organizaciją, grupę socialiniame tinklalapyje. Jei neseniai baigėte mokslus, matysite, kuo gyvena kiti buvę bendramoksliai, galbūt jie ką nors rekomenduos ar padės prasimušti.

Galite netgi paprašyti kelių kontaktų pagalbos, ypač jei grupė didesnė ir apima ne vien jūsų mokymosi įstaigą. Nusiųskite tiems žmonėms prisistatymo el. laišką, paaiškinkite, kuo jie galėtų jums padėti. Būtinai prisekite ir gyvenimo aprašymą bei portfolio (jei tokį turite).

5. Žiniasklaidos leidiniai

Daugelis žiniasklaidos leidinių savo interneto svetainėse publikuoja darbo skelbimus. Naudingos informacijos dairykitės ir straipsniuose – galbūt jūsų svajonių kompanija plečiasi. Tai puiki proga parašyti tai kompanijai – taip parodysite, kad esate aktyvus žmogus, domitės įmonės veikla ir norite joje dirbti. Nepamirškite tinkamai save pristatyti ir prisegti atsakingai parašytą motyvacinį laišką.

6. Įdarbinimo agentūros

Jei jums sunku patraukliai save pristatyti, jei nesiseka kitais būdais susirasti darbą, galite kreiptis į įdarbinimo agentūrą. Įdarbinimo specialistai gali padėti jums patobulėti, o tai padidins šansus ieškant darbo.

Jūsų sėkmė stipriai priklauso nuo įdarbinimo specialistų, taigi jie dės pastangas, kad pabrėžtų jūsų privalumus, dar nė nesusitikus su potencialiu darbdaviu, siūlys pagal patirtį ir interesus jums tinkančias pozicijas, taigi palengvins jums gyvenimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)