Ką atsakyti, išgirdus klausimą: „Papasakokite apie save”

Tikriausiai pirmas klausimas, kurį gausite nuėję į pokalbį dėl darbo, bus: „Papasakokite apie save”. Atkreipkite dėmesį, kad tai nėra pasiūlymas perpasakoti visą savo gyvenimo istoriją ar tuo labiau savo gyvenimo aprašymo pasakojimas „papunkčiui”. Atvirkščiai, tai yra pirma ir pati geriausia galimybė palenkti darbdavį į savo pusę atskleidžiant tai, kuo būtent jūs vienintelis esate tinkamiausias šiam darbui.

Ši formulė vadinama Dabarties – Praeities – Ateities formule. Pirmiausia, pradėkite nuo dabarties – kuo šiuo metu užsiimate. Tada, pereikite prie praeities – papasakokite truputį apie turimą patirtį ir įgūdžius, kuriuos įgijote prieš tai užimtose pozicijose. Galiausiai, užbaikite savo pasakojimą ateitimi – papasakokite, kodėl jus domina galimybė dirbti būtent šį darbą.

Leiskite duoti jums pavyzdį:

Jei kas nors paklaustų: „Papasakokite apie save“, jūs galėtumėte atsakyti:

„Na, šiuo metu dirbu rinkodaros vadovu įmonėje „Trys karaliai“, bendrauju su svarbiausiu mūsų klientu. Prieš tai dirbau tokioje ir tokioje agentūroje, kurioje rūpinausi trijų skirtingų sveikatos priežiūros sistemų prekės ženklų vystymu. Man nepaprastai patiko šis darbas, todėl man ypač svarbi galimybė dirbti jūsų įmonėje, Sveikatos centre.“

Prisiminkite, kad svarbiausia atsakant į šį klausimą sutelkti dėmesį į tuos įgūdžius ir patirtį, kurie yra patys aktualiausi darbdaviui bei konkrečiai darbo pozicijai, į kurią kandidatuojate. Ir galiausiai, nebijokite bent šiek tiek atsipalaiduoti, pasakokite įdomias ar juokingas istorijas – darbdavys jau turi jūsų gyvenimo aprašymą, todėl jis nori sužinoti apie jus kur kas daugiau.