Norint sukurti patrauklią „LinkedIn“ paskyrą, svarbiausia pristatyti savo privalumus ir žinoti, į ką derėtų sutelkti dėmesį. Štai dešimt patarimų, kaip išsiskirti.

Įkelkite profilio nuotrauką. Jūsų „LinkedIn“ paskyros nuotrauka turėtų kuo geriau atskleisti jūsų profesinį įvaizdį. Apranga turi būti gana formali, nuotraukoje turi matytis tik galva ir pečiai. Be to, nepamirškite šypsotis!

Pasistenkite, kad jūsų antraštė būtų informatyvi. Numatytąją „LinkedIn“ antraštę (kurioje nurodomas jūsų dabartinės pareigybės pavadinimas) pakeiskite informatyvesne ir labiau įkvepiančia. Pavyzdžiui, vietoj „Rinkodaros vadybininkas“ įrašykite „Patyręs rinkodaros ir komunikacijos specialistas“.

Atnaujinkite savo paskyros nuorodą. Savo paskyrai suteikite profesionalumo – asmeninės „LinkedIn“ paskyros URL adresą, kurį paprastai sudaro skaičių ir raidžių kombinacija, pakeiskite taip: linkedin.com/in/yourname. Šią parinktį galite rasti spustelėję mažą savo nuotrauką meniu juostoje puslapio viršuje ir atsidarę „View profile > Edit public profile and URL“.

Parašykite patrauklią santrauką. Toliau darbdaviai skaitys jūsų paskyros santrauką. Pateikite svarbiausią informaciją, kuria norėtumėte pasidalyti, nurodykite, kuo ypatinga jūsų kvalifikacija, kokia svarbiausia jūsų darbo patirtis ir kaip su jumis susisiekti.

Atkreipkite dėmesį į savo aktualius įgūdžius. „LinkedIn“ jums suteikia galimybę išvardyti iki 50 įgūdžių. Peržiūrėkite jus dominančio darbo skelbimus, atkreipkite dėmesį į tai, kokie įgūdžiai juose išskiriami, o po to tuos įgūdžius išvardykite savo paskyroje.

Pristatykite savo karjeros sėkmės istorijas. Pateikdami kiekvieno jūsų turėto darbo aprašymą, neapsiribokite funkcijų sąrašu. Sutelkite dėmesį į savo laimėjimus ir sėkmės istorijas (pvz., ar buvote paaukštintas, ar surengėte sėkmingą kampaniją?).

Megzkite kontaktus ir kurkite tinklą. Norėdami sukurti savo profesinį tinklą, įtraukite esamus pažįstamus ir kolegas, o po to tinklą plėskite ieškodami jūsų srityje dirbančių žmonių. Kai siunčiate kvietimą bendrauti, parašykite asmeninę žinutę.

Gaukite rekomendacijų. Jei turite galimybę, paprašykite, kad jums rekomendaciją parašytų kolega ar tiesioginis vadovas iš kiekvienos jūsų ankstesnės darbovietės. Jei iki šiol dirbote tik vienoje ar dviejose įmonėse, paprašykite, kad rekomendacijas parašytų keletas kolegų.

Dalyvaukite savo profesinių tinklų veikloje. „LinkedIn“ jums suteikia galimybę prisijungti prie įvairiausių profesinių sričių grupių. Dalyvaukite tų grupių veikloje: rašykite pranešimus, teikite pastabas ir dalykitės jų turiniu. Be to, grupės yra puiki vieta užmegzti kontaktus su kuo daugiau žmonių ir juos įtraukti į savo profesinį tinklą.

Pateikite nuorodas ir kitokį turinį. Jei esate dalyvavę vaizdo įrašų kampanijoje arba jei esate publikacijų autorius, savo paskyroje pateikite atitinkamas nuorodas. Jei turite savo interneto svetainę ar internete skelbiate savo darbų aplanką, taip pat pateikite nuorodą; geriausia – antraštėje arba santraukoje.