Programuotojas ir IT specialistas

Sėdėti namie įnikus į kompiuterį tuo tarpu, kai draugai po paskaitų šėlsta vakarėliuose, pasirodo, net labai apsimoka.

Kaip rodo JAV darbo departamento „Bureau of Labor Statistics“ 2018-ųjų gegužę atliktas atlyginimų įvertinimas, kompiuterijos ir informacinių technologijų specialistai uždirba vidutiniškai 152 860 dolerių per metus, vadinasi, daugiau nei statistinis pediatras, teisininkas ir fizikas. Technologijų įmonės „HackerRank“ 2018-aisiais metais parengtoje ataskaitoje nurodoma, kad beveik trečdalis dirbančių programuotojų – savamoksliai.

Orlaivio pilotas

Toli gražu ne visi pilotai yra baigę koledžus. Nors stambieji oro vežėjai, tokie kaip „Delta“, „American“ ir „United“, reikalauja, kad lėktuvus pilotuotų bakalauro laipsnį turintys asmenys, tarkim, bendrovę „Horizon Air“ visiškai tenkina mokyklos diplomas arba jį atitinkantis pažymėjimas. Tokia pat taktika žada vadovautis ir „Alaska Airlines“. Atrodo, 169 560 dolerių metinis atlyginimas netrukus daug kam taps realiai pasiekiamas.

Verslininkas, įmonės savininkas

Kai kuriais atvejais sėkmingas verslo modelis yra didesnė vertybė nei bakalauro laipsnis. Kaip skelbiama interneto svetainėje „PayScale“, nedidelėms įmonėms vadovaujančių asmenų uždarbis siekia 71 455 dolerių, tačiau tie, kuriems pavyksta išplėtoti verslą, uždirba ne mažiau kaip 180 tūkst. dolerių per metus.

2017-aisiais „SurveyMonkey“ atliktas tyrimas parodė, kad dauguma nedidelių įmonių savininkų – vien mokyklos baigimo pažymėjimą turintys asmenys.

Rašymas

Laisvai samdomas rašytojas

Nors tarp laisvai samdomų straipsnių autorių – begalė tokių, kurie tesugeba vos vos nutolti nuo badmiriaujančio menininko įvaizdžio, jų gretose yra ir tokių kaip Holly Johnson – žymi publikacijų autorė, sugebanti gauti 200 tūkst. dolerių dydžio honorarą per metus, nurodo „Forbes“. Pelną neša ir jos vedamas tinklaraštis „ClubThrifty“.

Kompiuteriniai žaidimai ir žaidėjai, Technorama nuotr.

Žaidėjai profesionalai

Ar kas galėtų pamanyti, kad vaizdo žaidimai – dosnesnis pinigų šaltinis nei gydytojo profesija?
2018-aisiais agentūros „Bloomberg“ paskelbtoje ataskaitoje nurodoma, kad 50 geriausių žaidimo „League of Legends“ žaidėjų, priklausančių Šiaurės Amerikos profesionalų lygai, per metus sugeba gauti įspūdingą 320 tūkst. dolerių sumą. Maždaug 20 iš jų šiuo metu vertinami ne prasčiau nei nusipelnę sportininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)