Jus pakviečia į antrą pokalbių dėl darbo etapą.

Patekote tarp kelių finalininkų. Jei pakvietė į antrą pokalbių dėl darbo etapą, tai geras ženklas – vadinasi, esate rimtas pretendentas.

Pokalbyje dalyvaujantis kompanijos atstovas ima kalbėti apie įmonės veiklą.

Jei klausimai baigėsi ir vadybininkas, direktorius ėmė kalbėti apie įmonės veiklą, tai ženklas, kad jus nori priimti į darbą.

Užduoda asmeninio pobūdžio klausimų apie šeimą, asmeninius tikslus ir pomėgius.
Domėjimasis jūsų asmeniniu gyvenimu reiškia, kad esate rimtai svarstomas kandidatas ir kad darbdaviui įdomu ne vien jūsų profesiniai pasiekimai. Tiesa, atsiminkite – neprivalote atsakyti į visus asmeninio pobūdžio klausimus. Kai kuriuos netgi užduoti nėra teisėta.

Pokalbyje dalyvaujantis įmonės atstovas dažnai linkčioja ir šypsosi.

Tai gali būti draugiškumo požymis, bet tikėtina, kad taip pat ir daug žadantis ženklas. Galbūt atstovas jaukiai šalia jūsų jaučiasi, maloniai leidžia laiką. Linkčiojimas galva gali reikšti ir susidomėjimą tuo, ką sakote.

Ima kalbėti apie kompensaciją.

Tai svarus indikatorius, kad sulauksite oficialaus darbo pasiūlymo. Įprastai tik su rimtais pretendentais kalbama apie atlyginimą ir apie priedus.

Darbdavys paprašo rekomendacijų arba sako, kad dar pasidomės jūsų biografija.
Tai rodo, kad mažų mažiausiai jūsų kandidatūra yra svarstoma – tikrina tik rimtų pretendentų rekomendacijas. Tai – vienas iš paskutinių žingsnių, pateikiant darbo pasiūlymą.

Vartoja būsimąjį laiką, o ne tariamąją nuosaką.

Hipotetinis tonas virto konkretesniu? Tai rodo, kad jus jau mato dirbantį šioje bendrovėje.
Kalba apie tai, kada reikėtų pradėti darbą.

Tai iš tiesų daugiau nei formalumas, po to tikėtinas paskutinis pokalbio etapas. Džiaukitės, jei išgirdote: „Mums reikalingas darbuotojas nuo X dienos.“

Klausia, ar buvote pokalbiuose dėl darbo kitose kompanijose.

Jeigu jūsų klausia, ar dalyvavote kituose pokalbiuose dėl darbo, arba vardina šios kompanijos privalumus, lyginant su kitomis, tai ženklas, kad jus nori priimti į darbą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)