Žadintuve įjungiate snaudimo funkciją

Kartais (gerai, visada) jūsų žadintuvas suskamba, tačiau dar nesijaučiate pasiruošę pradėti dienos. Nepaisant to, atsispirkite pagundai atidėti tai, kas neišvengiama, 5 ar 10 minučių.

Dauguma miego specialistų mano, kad snaudimo funkcija nėra gera idėja. Iš dalies todėl, kad jeigu įjungę ją vėl užmiegate, pradedate miego ciklą, kurio negalėsite užbaigti. Todėl atsibusite ne atsigaivinę, o svirduliuojantys. Geresnis sprendimas? Išsiaiškinkite, kiek miego jums reikia per naktį ir pasirūpinkite, kad tiek išmiegotumėte.

Žadintuvas

Toliau gulite susirangę lovoje

Jeigu nejungiate snaudimo funkcijos, sveikiname, tačiau dabar pagalvokite, kaip vos nubudę gulite lovoje. Pasistenkite fiziškai išsitempti tiek, keik pajėgiate. Rąžytis labai sveika, be to, tai puikus būdas sustiprinti pasitikėjimą prieš dienos pradžią.

Sunku pasakyti, žmonės jaučiasi gerai, nes išsitiesia, ar atvirkščiai, tačiau žmonės, kurie atsibunda rankas padėję V forma, yra ypač laimingi. Erzinančiai laimingi. Ir priešingai, tie, kurie nubunda embriono pozoje, yra gerokai labiau įsitempę.

Maistas ir miegas

Tikrinate elektroninį paštą

Jeigu miegate netoli savo telefono, labai nesunku pasisukti ir nesąmoningai pradėti tikrinti elektroninį paštą. Nedarykite to. Jeigu dieną pradėsite nuo to, nesijausite gerai. Visi tie prašymai, kliūtys, netikėti siurprizai, priminimai ir problemos neturi pabaigos. Tačiau mažai kas pasaulyje negali palaukti mažiausiai 59 minutes.

Paliekate neklotą lovą

Lovos klojimas siejamas su didesniu produktyvumu visą likusią dieną. Vėl gi, neaišku, paklota lova pakelia produktyvumą ar itin organizuoti žmonės labiau linkę pasikloti lovą, tačiau tai yra labai svarbus įprotis, galintis sukelti grandininę reakciją, kuri padės išsiugdyti ir daugiau gerų įpročių.

Miegas

Geriate kavą

Jeigu manote, kad nepajėgiate funkcionuoti tol, kol neišgėrėte puodelio kavos, galvokite iš naujo. Jūsų organizmas natūraliai tarp 8 ir 9 valandos ryto išskiria didesnius kiekius streso hormono kortizolio, kuris atsakingas už energiją. Tad daugumai žmonių geriausias laikas gerti kavą – po pusės dešimtos. Jeigu gaunate kofeino anksčiau, jūsų organizmas prisitaiko – pradeda rytais gaminti mažiau kortizolio, o tai reiškia, kad sukursite problemą, kurios bijote.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)