1. Lovų testuotojas

Vienas viešbutis Suomijoje pasamdė lovų testuotoją, kuris turėjo išbandyti, ar patogios viešbučio lovos. Žmogus kas naktį miegodavo vis kitoje lovoje, o paskui rašydavo atsiliepimus, ar buvo patogu miegoti.

2. Stebėtojas, kaip džiūna dažai

Tai ne pokštas, yra ir toks darbas. Jungtinėje Karalystėje žmogus ištisą dieną tepa dažus ant kartono lakštų ir stebi, per kiek laiko išdžiūna nauji dažų mišiniai, kaip džiūnant keičiasi jų spalva, tekstūra.

3. „Netflix“ kanalo produkcijos žiūrėtojas (visą dieną)

Ar norėtumėte visą dieną žiūrėti televizorių ir dar gauti už tai pinigų? „Netflix“ pasamdė žmogų, kuris pirmas peržiūri visą turinį, priskiria kiekvieną serialą ir laidą reikiamai kategorijai, kad žiūrovams būtų patogu.

4. Žmonių stūmikas traukinyje

Jei manote, kad Londono metro daug žmonių, reikėtų pamatyti metro Japonijoje. Žmonių stūmikai „oshiyas“ stumia į vagonus žmones, kad jų tilptų kuo daugiau.

5. Profesionalus gedėtojas

Pietryčių Azijoje tikima, kad mirusį reikia verksmais išlydėti į pomirtinį gyvenimą, taigi samdomi profesionalūs gedėtojai, kurie garsiai verkia ir dejuoja per šermenis.

Netflix

6. Gyvačių melžėjas

Šis darbas – ne silpnų nervų žmonėms. Gyvačių melžėjas renka gyvačių nuodus į stiklainius, vėliau jie naudojami priešnuodžių ir vaistų gamybai.

7. Šunų maisto ragautojas

Šunų maisto ragautojo darbas – ragauti naujus produktus šunims: kaulus, konservus, sausainius ir kt. Ragaujama, norint palyginti gaminius su konkurentų šunų maistu ir žmonių maistu.

8. Kvapų uostytojas

Kvapų uostytojai tikrina naujų švaros priemonių efektyvumą – jie uosto savanorių burnos kvapą, pėdas, pažastis. Kas mėnesį tikrinamas šių uostytojų uoslės jautrumas.

Šunų maistas

9. Mielių ekstrakto užtepėlės ragautojas

Sakoma, kad mielių ekstrakto užtepėlę „Marmite“ žmonės arba mėgsta, ar jos nepakenčia. Britas Johnas Skeltonas – profesionalus užtepėlės ragautojas, jis tikrina, kad užtepėlė būtų tinkamos tekstūros ir skonio. Per 30 savo darbo metų jis jau suvalgė apie 3 000 stiklainių užtepėlės.

10. Picų nešiotojas po vandeniu

Floridoje yra viešbutis po vandeniu, į kurį picų nešiotojas pristato picas iš sausumos – jis nardo į viešbutį, o picas gabena vandeniui nepralaidžioje talpoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)