Visgi nė vienas iš šių atsakymų neturėtų nuskambėti pokalbio metu.

Tad kaip atsakyti klausimą: „Kaip save įsivaizduojate po penkerių metų?“, kuris daugeliui atrodo vienas sudėtingiausių interviu klausimų ir kuris neretai gali pakišti koją.

Šis klausimas klastingas, juk kai kurie žmonės neabejotinai atsakytų: „ne šiame darbe“, „jūsų pozicijoje“, „dirbantį gerokai perspektyvesnį darbą kitoje įmonėje“. Bet tokio pobūdžio atsakymo nepateiksi.

Laimė, galima išlikti sąžiningam ir tuo pačiu pasakyti vadovui tai, ką jis norėtų išgirsti. Ar turite realistinių lūkesčių savo karjeros srityje? Ar esate ambicingi? Ar darbas, į kurį pretenduojate, atitinka jūsų augimo ir platesnio pobūdžio tikslus?

Pavyzdžiui, pasvarstykite, kur šios pareigos realistiškai galėtų jus nuvesti, kaip tai dera su jūsų platesniais profesiniais tikslais.

Taigi vienas iš galimų atsakymų: „Šis darbas mane iš tiesų domina, nes po penkerių metų norėčiau būti daug patirties turinčiu specialistu energijos sektoriuje, žinau, kad dirbdamas čia įgyčiau patirties. Mane džiugintų perspektyva po kelerių metų užimti vadovaujamą poziciją ir netgi vadovauti projektams. Man pasisekė – tiek dirbti su puikiais vadovais, taigi labai norėčiau pats tapti sumaniu vadovu.“

Pokalbis dėl darbo

O jei šios pareigos nėra bilietas į vieną pusę jūsų profesinėje kelionėje? Atsakykite – neaišku, kas laukia ateityje, tačiau patirties šiame darbe tikrai praverstų priimant šį sprendimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)