Kas iš tikrųjų vadovauja ofisui, užtikrindamas sklandų darbą, darną ir gerą nuotaiką kolektyve?Kam pirmiausiai skambinate, kai pritrūkstate darbo priemonių? Į ką kreipiatės, kai kopijavimo aparate baigiasi rašalas? Kas nepamiršta svarbių įmonės švenčių ir dovanų darbuotojų gimtadieniams?

Daugelis sutinka, kad būtent biuro administratorė yra pagrindinis žmogus, užtikrinantis sklandų biuro darbą. Daugybė skirtingų užduočių tuo pačiu metu, stresinės situacijos, klientų nusiskundimai, kolegų emocijos ir neapibrėžtos darbo valandos – tai tik keletas realių administratorės kasdienybės atspindžių.

Biuro administratorei yra keliami tikrai aukšti reikalavimai. Tik kaip dažnai tai prisimename, įteikiame dovanas ir padėkojame už atsidavimą? Juk tai yra viena iš dažniausių priežasčių, dėl ko darbuotojai palieka darbą – kuomet nesijaučia vertinami!

Profesinė Administratorės diena (trečiasis balandžio trečiadienis, t.y. balandžio 17, 2019) yra puiki proga stabtelėti ir deramai įvertinti koleges! Kad pasitiktumėte ją pasiruošę parodyti dėmesį, „Dovanų meistrų“ paruoštos TOP 5 dovanų idėjos padės tinkamai pasveikinti pagrindinį ofiso žmogų biuro administratorės dienos proga.

1. Verslo dovanos, gerinančios darbo aplinką.

Nauja biuro kėdė, vandens kiekį reguliuojanti gertuvė, nuo vagysčių apsaugota kuprinė, vardinis klasikinis parkeris ar belaidė garso kolonėlė – visos šios verslo dovanos ras savo paskirtį administratorės darbo vietoje. „Visgi jos nėra itin originalios dovanos“, – pastebi dovanų meistrė Odeta Plakienė.

O. Plakienė siūlo žengti žingsnį į priekį ir administratorės darbo vietą perkelti iš biuro į SPA. „Bent vienai dienai ir ji paliks išties neišdildomą įspūdį! Šiandien jau yra SPA oazė, kurianti įspūdingą patirtį: be įprastų poilsio ir procedūrų erdvių, čia lankytojams siūlomos puikios sąlygos darbui su visomis būtinomis priemonėmis. Neabejoju, kad administratorė, profesinės šventės proga gavusi tokią dovaną, bus labai maloniai nustebinta“, – dalinasi dovanų meistrė.

2. Brangiausia dovanalaikas.

Nustebinkite darbuotoją, padovanodami laisvą popietę ar papildomą atostogų dieną. Dovana bus vertinama labiau, jei laisvą laiką administratorė galės pasirinkti savo nuožiūra, o nebuvimo metu bus užtikrintas sklandus pavadinimas, idant grįžus, darbai neužgriūtų dvigubu svoriu.

3. Patirties dovanos: poilsis ir atsipalaidavimas.

Reikia pripažinti, kad administracinis darbas yra gan įtemptas. Todėl būtina kokybiškai pailsėti ir atsigauti. Kultūriniai renginiai, spa procedūros, sportiniai užsiėmimai ar degustacinė vakarienė – tai laisvalaikio dovanos, padedančios greičiau ir efektyviau atgauti jėgas, todėl yra gera dovana administratorei.

4. Asmeninio tobulėjimo dovana naudinga tiek darbuotojai, tiek darbdaviui.

Pasiūlykite administratorei sudalyvauti aktualioje konferencijoje, mokymuose, išklausyti seminarą ar padovanokite asmeninio tobulėjimo knygą. Tokiu būdu prisidėsite prie profesinio tobulėjimo, naudingo visai komandai.

5. Geidžiama/puiki dovana – naujos karjeros galimybės.

Papildoma atsakomybė ir naujos veiklos sritys gali būti kaip tik ta dovana, kurios administratorė jau kuris laikas laukė. Nauji iššūkiai ne tik motyvuoja ir stiprina pasitikėjimą, bet didina lojalumą, nes parodo, jog su darbuotoju yra siejamos ilgalaikės perspektyvos.

O. Plakienė pataria, išrinkus dovana administratorei, papildyti ją pavasariška gėlių puokšte bei ranka rašyta padėkos žinute. Toks dovanų rinkinys užtikrins nuoširdžią dėkingumo šypseną gavėjos veide.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)