2017 metais 89 proc. cvonline.lt tinklapio lankytojų buvo iš Lietuvos, o 11 proc. iš užsienio. Tuo tarpu 2018 metais lankytojai iš užsienio jau sudarė 14 proc. visų puslapio lankytojų, t. y. apie 231 tūkstantį, rašoma pranešime žiniasklaidai.

2018 metų užsienio šalių lankytojų TOP 10 sąrašas:

1. Jungtinė Karalystė. Nepaisant Brexit, 2018 metais, palyginus su 2017 m., lankytojų iš šios šalies skaičius sumažėjo 5 procentais, nuo 41,7 tūkst. iki 39,6 tūkst., bet išliko itin aukštas. Tinklapio lankytojų iš Jungtinės Karalystės ženkliai (dvigubai) padaugėjo 2018 m. gruodžio mėnesį, daugiausiai jų domėjosi darbo pasiūlymais Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje. Lankytojus labiausiai domina informacinių technologijų, turizmo/viešbučių, transporto/logistikos srities darbo pasiūlymai.

2. Airija. Tinklapio lankytojų iš Airijos, kurie domisi darbo pasiūlymais Lietuvoje, skaičius per metus išaugo 6 kartus. 2017 metais ieškančiųjų darbo iš Airijos buvo 5766, o 2018-aisiais net 35 tūkst. 2018 metais lankytojai iš Airijos darbo pasiūlymais Lietuvoje aktyviausiai domėjosi vasaros sezono metu, bei gruodžio mėnesį.

3. JAV. Lankytojų iš JAV skaičius per metus paaugo 19 proc. Didžiausia lankytojų dalis buvo iš Virdžinijos, Niujorko ir Kalifornijos, o juos domino darbai ne tik didžiuosiuose Lietuvos miestuose, bet ir mažesniuose, pavyzdžiui, Utenoje ir Marijampolėje.

4. Vokietija. Vokietijoje reziduojantys ieškantys darbo domėjosi bendra darbo rinkos situacija Lietuvoje, nuolat tikrino naujausius darbo pasiūlymus. Lankytojų iš Vokietijos skaičius per metus sumažėjo vos 1 procentu.

5. Norvegija. Tinklapio lankytojų iš Norvegijos 2018 metais sulaukta beveik 13 tūkst., arba 8 proc. mažiau nei 2017 metais. Didžioji lankytojų dalis buvo iš Oslo, jie ypač domėjosi Cognizant įmonės darbo pasiūlymais.

6. Indija. Ženkliai išaugo lankytojų iš Indijos skaičius, nuo 2200 lankytojų 2017 metais iki 12,5 tūkstančio 2018-ais. Indų susidomėjimas darbo pasiūlymais Lietuvoje pradėjo sparčiai augti 2018 metų birželį, pikas pasiektas rugsėjo mėnesį.

7. Danija. Lankytojų iš Danijos srautas paaugo vos 2 procentais. Didžiausio jų dėmesio sulaukė Danske Bank, Nasdaq, Swedbank, Western Union įmonės Lietuvoje bei darbo pasiūlymai, skirti IT specialistams.

8. Nyderlandai. Ieškančiųjų darbo galimybių iš Nyderlandų kiekis per metus išaugo dvigubai. Lankytojus domino IT srities darbo pasiūlymai.

9. Latvija. Lankytojų iš Latvijos kiekis per metus sumažėjo 24 proc. Didžiausias srautas atėjo iš Rygos, jiems buvo aktualūs darbo pasiūlymai Vilniuje, Šiauliuose bei Klaipėdoje.

10. Švedija. 2018 metais cvonline.lt tinklapyje apsilankė beveik 9 tūkst. ieškančųjų darbo iš Švedijos, Stokholmo. Jiems aktualiausi finansų srities darbo pasiūlymai Vilniuje.

Lankytojai iš Vokietijos, Norvegijos, Danijos, Nyderlandų ir Švedijos gan dažnai cvonline.lt ieško darbo pasiūlymų tose pačiose šalyse, kuriose jie šiuo metu gyvena.

2019 metų I-ojo ketvirčio lankytojai iš užsienio

Pirmąjį 2019 metų ketvirtį ieškančiųjų darbo iš Jungtinės Karalystės, palyginus su 2018 metų tuo pačiu laikotarpiu, išaugo 58 proc. iki 18,5 tūkst. lankytojų, jie sudaro 3 proc. visų cvonline.lt lankytojų.

Šiemet lankytojų iš Airijos skaičius augo sparčiausiai, nuo 1 556 2018 metų I-ą ketvirtį iki 18 400 šiemet, t. y. beveik 12 kartų daugiau ir jie sudaro 3 proc. karjeros puslapio lankytojų. Taip pat gerokai paaugo lankytojų iš JAV (1,3 karto), Nyderlandų (1,8 karto) bei Indijos (2,4 karto) kiekis.

Pamažu auga ieškančiųjų darbo iš Baltarusijos, Estijos, Suomijos, Rusijos, Belgijos, Šveicarijos srautai. Bendras lankytojų iš šių šalių kiekis sudaro apie 1 proc. visų tinklapio lankytojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)