Pasak pašnekovo dailininkas ar menininkas yra labai plati profesija – vienos sritys labiau pritaikomos visuomenei, kitos nugrimzta į užmarštį ir tampa mažiau vartojamos. Tokių sričių menininkams ir kūrėjams gali būti sudėtinga išgyventi šiuolaikinėje visuomenėje. Dailininko darbą pavadinti profesija yra labai sudėtinga, teigė V. Marcinkevičius.

Dailininkas prisiminė ir tą atvejį, kai jo dukrai mokykloje reikėjo pristatyti, kokia yra jo profesija. Tuomet dukra jo paklausė, ką jis dar veikia be to, kad tapo, ką ji galėtų papasakoti mokykloje. V. Marcinkevičius savo vaikui pasiūlė išvardinti darbus, kuriuos jis daro papildomai: tempia drobę, kala vinis, eksponuoja darbus, veža, krauna, pakuoja. Kitaip tariant, atlieka kone kroviko darbą.

Vilmantas Marcinkevičius

Pašnekovas tikino, kad vaikams ši profesija gali atrodyti labiau kaip hobis, laisvalaikis, o ne kaip tikras darbas. „Didžiulė laimė, jeigu profesija gali tapti tavo hobiu. Mylėti savo darbą, mėgti jį ir tuo mėgautis. Būti kūrėju bet kurioje profesijoje yra ypatingai įdomu, nes tu turi atrast nestandartinius sprendimus. Tik taip tu būsi lyderiu pozicijose“, – kalbėjo V. Marcinkevičius.

Anot jo, lyderystė mene pasireiškia per originalumą, atradimus – kūrybinėje terpėje, kurioje dirba kūrėjas. Gali būti brandus menininkas lyderis, užsitarnavęs savo reikšmę kūrybiniais pasiekimais, bet gali būti ir ypatingas jaunas kūrėjas matomas kaip lyderis, nes jis pradeda transliuoti naują žinią, atnešti naujas tendencijas.

Daugiau apie profesiją visam gyvenimui – vaizdo įraše.

Susitikimas su Kristianu Vodderu Svenssonu
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)