Prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusiame Centriniame Kauno turguje Karolina prekiauja aviena. Pasak jos, iš pradžių buvo gana baugu priimti sprendimą persikelti iš biuro į turgų, nežinojo, kaip jai čia seksis, kaip priims kiti prekybininkai ir pirkėjai.

„Pati buvau susidūrusi su tais stereotipais, kad jaunam žmogui turguje lyg ir ne vieta. Bet viskas susiklostė puikiai, labai greitai pripratau, įsivažiavau ir supratau, kad man šis darbas labai tinka. Esu komunikabili, man patinka bendrauti su žmonėmis gyvai. Prieš tai dirbau biure, buvau atsakinga už ryšius su Italijos įmonėmis. Bet ten visas bendravimas vyko elektroniniu paštu, telefonu ir man tai nelabai patiko“, – pasakojo mergina.

Kiti prekybininkai ją priėmė šiltai, čia tvyranti atmosfera jai labai patinka.

„Čia visi draugiški, visada padės vienas kitam, jei reikia. Žmonės paprasti ir tos arogancijos su kuria neretai tekdavo susidurti biure, čia nėra“, – privalumus vardijo prekybininkė.

Pasak jos, ne vienas klientas ir dabar nusistebi, ką ji, tokia jauna veikianti turguje.

„Sakyčiau, kad tai man net padeda, nes taip patraukiu dėmesį. O mano užduotis čia – ne tik parduoti, bet ir papasakoti žmonėms apie avienos privalumus, nes tai mėsa, kurią žmonės dabar atranda iš naujo. Kita vertus, mane stebina, kad jie stebisi, nes jei pažiūrėtume aplink, už prekystalio pamatytume ne vieną jauną žmogų“, – sakė pašnekovė.

Anot jos, tuo stebėtis nereikėtų, nes darbo sąlygos turguje dabar geros – po stogu, šilta, švaru, modernu, gražus interjeras. Jaunus žmones vilioja ir atlyginimas, didesnis nei daugelyje parduotuvių.

„Asmeniškai mano pačios atlyginimas liko lygiai toks pats, kaip ir dirbant biure. Neslėpsiu, tai buvo vienas iš svarbių argumentų, paskatinusiu išbandyti save čia“, – atviravo K. Zaukaitė.

Ji pastebi, kad tarp pirkėjų taip pat nemažai jaunų žmonių. „Turgų ypač mėgsta jaunos šeimos su mažais vaikais, besilaukiančios mamos. Ieško čia natūralesnių, įvairesnių produktų, labai domisi ir aviena, kuri yra sveika ir vaikams tinkama mėsa“, – pasakojo mergina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)