1. Pasidomėkite bendrove

Labai svarbu gerai suprasti, kur bandote darbintis. Juk nenorite, kad darbo pokalbio metu paaiškėtų, jog nesusirinkote net pagrindinės informacijos apie bendrovę. Tad turėtumėte skirti laiko susipažinimui su įmonės interneto svetaine – čia išsiaiškinkite, kokia jos misija, svarbiausi klientai ir istorija.

2. Susisiekite su darbuotoju

Jeigu norite dar prieš pokalbį susipažinti su bendrovės kultūra, labai svarbu gauti joje dirbančio žmogaus nuomonę. Vienas iš būdų gauti nefiltruotą nuomonę – patikrinti atsiliepimus apie ją. Interneto svetainė „Glassdoor“ yra darbo paieškos platforma, kuri kaupia anoniminių darbuotojų nuomones ir pagal jų vertinimus skiria bendrovėms nuo vienos iki penkių žvaigždučių. Vis dėlto, čia sustoti nereikėtų. Pasinaudokite „LinkedIn“ ir užmegzkite tiesioginį kontaktą su esamu arba buvusiu jus dominančios bendrovės darbuotoju. Tokiu būdu susiformuosite aiškų supratimą, kokia ten dirbančių žmonių patirtis.

3. Susitvarkykite savo socialinius tinklus

Tai, ką įkeliate į „LinkedIn“ profilį, yra teisėtas žmogiškųjų išteklių specialistų grobis. Tačiau kaip su „Facebook“ ir „Instagram“? Na, jeigu nesuteikiate laisvos prieigos, tai gali būti pilkąja zona. Vis dėlto, kai kurie darbdaviai ir įdarbinimo agentūros naudojasi šiais tinklais, norėdami patikrinti kandidatą. Tad pasirūpinkite, kad jūsų paskyrose nebūtų viešai prieinamų netinkamų nuotraukų.

4. Pabandykite ir parepetuokite pokalbį

Jeigu parepetuosite pokalbį namuose, viskas atrodys paprasčiau atėjus tikrojo pokalbio dienai. Taip pat patartina iš anksto nuvažiuoti į pokalbio vietą – taip išsiaiškinsite ne tik tai, kaip ten nukakti, bet ir kur pasistatyti automobilį. Jeigu pokalbis vyks virtualiai, patikrinkite savo kamerą. Taip pat galite paprašyti draugo imituoti būsimą pokalbį. Peržiūrėkite dažniausiai pateikiamus klausimus, pradedant „Kokios jūsų silpnosios pusės?“ iki „Kokie jūsų pomėgiai?“ Jeigu tokius atsakymus būsite sau pateikę, tai leis susitelkti į akimirką ir nepasimesti.

5. Pasiruoškite savo dokumentus

Priklausomai nuo jūsų srities ir paraiškos pateikimo instrukcijų, jums gali tekti pasiruošti tokius dokumentus, kaip jūsų trumpa biografija, darbų aplanko pavyzdžiai ar bandomosios užduotys, kurios jums buvo skirtos.

Nepriklausomai nuo to, kur darbinatės, turėkite su savimi kelias papildomas biografijos kopijas, nes niekad nežinote, ar visi pokalbyje dalyvaujantys asmenys turėjo laiko kruopščiai peržiūrėti jūsų paraišką. Ir net jeigu jie tai padarė, jūsų rankose esantys dokumentai sudarys nuomonę, kad esate pasiruošę.

6. Susiplanuokite, kuo rengsitės

Tai, kaip atrodote interviu metu, beveik taip pat svarbu, kaip ir jūsų kvalifikacija. Planavimas, kuo apsirengsite darbo pokalbiui, kai kuriems žmonėms kelia ne mažiau streso, nei pats pokalbis. Turite atrodyti sumanus, tačiau apranga neturi būti pretenzinga, kaip ir negali būti per daug atsaini. Laukia pokalbis verslo bendrovėje? Apsirenkite kostiumą – taip parodysite, kad kostiumai kitose srityse atrodo per daug galingai. Jeigu dirbate IT srityje ar reklamos sferoje, apranga gali būti labiau kasdienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)