Svarbus ilgis

Pirmiausia atminkite, kad motyvacinis laiškas turi būti parašytas su dinamika – juk turite tik 20 sekundžių, per kurias privalote padaryti įspūdį jį skaitančiam ir jus galbūt pasamdysiančiam asmeniui. Pasistenkite, kad motyvacinis laiškas būtų glaustas ir tikslus, ne ilgesnis kaip vieno puslapio.

Susiekite savo įgūdžius su reikalavimais kandidatui

Štai vienas revoliucingas metodas, kaip mirtinai neįkyrėti skaitytojams (t. y., personalo atrankos specialistams). Laišką pradėkite dviejų sakinių įvadiniu prisistatymu, o tada į du stulpelius surašykite: kairėje pusėje – „Reikalavimai kandidatui“, dešinėje – „Mano kvalifikacija“. Paprasta ir patogu skaityti.
„Reikalavimai kandidatui“ skiltyje pacituokite sakinius apie reikalavimus kandidatui iš darbo aprašymo. Dešinėje pusėje aprašykite savo įgūdžius ir savybes ir paaiškinkite, kaip būtent jie atitinka reikalavimus.

Išreikškite entuziazmą dėl pozicijos, į kurią kandidatuojate

Štai pratimas: įsivaizduokite save užimantį (-ią) pareigas, į kurias pretenduojate. Kaip jaučiatės? Ko gero džiaugiatės, ar ne? O dabar perkelkite šį džiaugsmą į laišką. Pavyzdžiui, jei kandidatuojate į interneto dizaino ar vartotojų patirties kūrėjo poziciją, galite parašyti:

„Kiek save prisimenu, visada domėjausi, kaip veikia skaitmeninis pasaulis ir vartotojų sąveika su interneto svetainėmis. Interneto dizainas ne tik mano profesija, bet ir aistra, todėl labai tikiuosi, kad apsvarstysite mano kandidatūrą į šią puikią poziciją jūsų kolektyve.“

Svarbiausi motyvacinio laiško komponentai

• Jūsų vardas, pavardė ir kontaktinė informacija;
• Įmonės, kurioje norite įsidarbinti, pavadinimas ir adresas;
• Laiško siuntimo data;
• Kreipinys („Gerb. pone“ arba vardas ir pavardė, jei juos žinote);
• Turinys (daugiau informacijos apie tai rasite toliau);
• Žodis „Pagarbiai“ arba panašus baigiamasis žodis;
• Jūsų parašas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)