Departamentas siūlė algas kelti taikant koeficientą, todėl mažiau uždirbantiems tai būtų nenaudinga. Šiuo metu pradėjęs dirbti ugniagesys į rankas gauna kiek daugiau nei 500 eurų. Profsąjungų vadovai sako, kad, jei nebus laikomasi pažado kelti algas kasmet, vėl svarstys protesto akcijos scenarijų.

„Norai visada yra dideli ir mes reikalaujame. 5,2 milijono ir prieš protestą vyriausybėje sutarėme 3,5milijono. Manau, kad tai neblogas pasiekimas, bet mes žiūrėsime. Biudžeto formavimas balandžio mėnesį jau prasideda ir ta programa tūkstantis galioja. Vyriausybės įsipareigojimai galioja ir pažiūrėsime, ar tik ateinantis ugniagesys 2020 metais gaus iki 1000 eurų į rankas. Mūsų siekis yra toksai“, – sako ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjungos pirmininkas Saulius Džiautas.

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas pabrėžia, kad ugniagesiams skiriamas biudžetas kilo daugiausiai iš visų statutinių darbuotojų.

„Ugniagesių biudžetas padidėjęs daugiausia iš visų statutinių – 7,8 proc. Profesinės sąjungos dar papildomai gavo 3,5 milijono. Dar ir derybose su Finansų ministerija, vyriausybei tikrai buvo pridėta žymia dalimi padidintas biudžetas. Ir taip pat yra galimybė dar didinti, juolab yra daroma reforma, kuria buvo pažadėta, kad bus sutaupyta galbūt netgi iki 2 milijonų. Aišku, šiemet tai yra išeitinės kompensacijos ir taip toliau, bet tikrai tai įskaičiuota į tą sumą, kad iš to bus didinami atlyginimai ugniagesiams“, – teigia ministras.