Šiais metais naująja „I+D Energias Lietuva“ vykdančiąja direktore (COO) tapo Rūta Jakubauskienė, iki šiol ėjusi „Lietuvos energija“ įmonių grupei priklausančios įmonės „Energijos sprendimų centras“ laikinosios generalinės direktorės ir finansų direktorės pareigas.

Naujoji „I+D Energias Lietuva“ vadovė R. Jakubauskienė turi daugiau nei 10 metų patirtį, įgytą šiuolaikinės vadybos principais besivadovaujančiose įmonėse. R. Jakubauskienė beveik trejus metus dirbo didžiausio lietuviško kapitalo elektros energijos tiekėjui priklausančiai įmonių grupei.

Nuo 2014 m. ji dirbo lektore/konsultante įmonėje „Mercuri International“, kur vedė mokymus klientų darbuotojų įgūdžių tobulinimui procesų/procesų analizės, vidinių trenerių ruošimo, pardavimo, derybų, valdymo ir lyderystės, projektų valdymo, asmeninio efektyvumo ir kitomis temomis. Tarp jos klientų: „Modus“ grupė, „Avia solution“ grupė, „Paroc“ ir kt.

Ekonomistės ir teisininkės išsilavinimą turinti p. Jakubauskienė prieš tai daugiau kaip aštuonis metus dirbo komerciniuose bankuose „Danske Bank“ ir bankas „Finasta“. Pagrindiniai klientai – „Vilniaus prekybos“, „Lietuvos energijos“ ir „Lietuvos geležinkelių“ įmonės bei kitos verslo ir viešojo sektoriaus įmonės ir organizacijos.

„Žvelgiant į sparčiai besivystantį energetikos sektorių, vieni svarbiausių dalykų yra komanda, kompetencija ir laikas. Džiaugiuosi galėdama prisijungti ir dalintis savo patirtimi bei žiniomis, siekiant užsibrėžtų tikslų. Manau, kad nauja ir kartu svarbi vykdančiojo direktoriaus pozicija padės didinti įmonės veiklos plėtros planus bei vystymąsi kaimyninėse šalyse“, – teigia „I+D Energias Lietuva” vykdančioji direktorė Rūta Jakubauskienė.

2017 metais „I+D Energias“ ir lietuvių investicijų valdymo bendrovės „Sun Investment Group“ įkurta bendra įmonė „I+D Energias Lietuva“ – viena iš lyderiaujančių saulės elektrinių rangovų ir projektuotojų regione, įgyvendinanti didelio masto projektus. Vienas iš jų – didžiausios Baltijos šalyse fotovoltinės elektrinės, pastatytos ant pramonės įmonės Retal stogo, projektas, kurio vertė – daugiau nei milijonas eurų.

Dar viena lietuviška pavardė tarptautinėje rinkoje – Linas Sabaliauskas, „Eesti Energia Group“ priklausančios įmonės „Enefit Green“ vadovas Lietuvoje, šiais metais tapęs ketvirtuoju valdybos nariu. „Enefit Green“ – prieš 15 metų „Eesti Energia“ įkurta įmonė, turinti ne tik gamybos padalinius Estijoje, bet ir Latvijoje, Valkos mieste. Naujai paskirtas valdybos narys bus atsakingas už atsinaujinančių energijos projektų kūrimą ir įgyvendinimą.

L. Sabaliauskas beveik 16 metų dirbo „Achemos grupėje”, o pastaruosius metus ėjo generalinio direktoriaus pareigas. Jis taip pat buvo Lietuvos vėjo energetikos asociacijos ir Lietuvos hidroenergijos asociacijos valdybos pirmininkas ir narys. Dvejus metus L. Sabaliauskas buvo paskirtas Lietuvos pramonininkų konfederacijos Energetikos komiteto pirmininku.

Atsinaujinančios energetikos sritis – viena iš sparčiausiai besivystančių Lietuvoje, plačiai taikanti inovatyvias technologijas elektros energijos ir šilumos gamybai, perdavimui ir skirstymui. Sektorius pritraukia itin aukštos kvalifikacijos ir solidžią darbo patirtį turinčius profesionalus, kurie pasirenka karjerą tęsti daug perspektyvų turinčioje atsinaujinančios energetikos srityje – tikimasi, kad jau 2050-aisiais atsinaujinantys energijos ištekliai sudarys net 80 proc. visos Lietuvoje suvartojamos energijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)