Šiuolaikiniai darbdaviai negaili laiko sužinoti daugiau apie kandidatus. Lygiai taip, kaip jūs ieškote informacijos apie kompaniją internetinių paieškų portaluose, darbdavys taip pat gali įvesti jūsų vardą ir pavardę. Darbdavius vienodai domina jūsų profesionalus „Linkedin“ ir neformalus „Facebook“ profilis.

Keli patarimai prieš siunčiant savo darbo anketą:

Pabandykite „pasigoglinti“ savo vardą. Tai padės atrasti populiariausias nuorodas apie jus internete. Jei randate kompromituojančios medžiagos, pasistenkite ją pašalinti.

Patikrinkite asmeninio socialinio profilio privatumą. Įsitikinkite, kad tik artimų draugų ratas galėtų matyti jūsų viešinamą medžiagą.

Išanalizuokite viešinamą turinį. Būkite tikri, kad jei dalinatės informacija socialiniuose tinkluose, tai nėra dalykai apie kurios nenorėtumėte kalbėti per darbo interviu. Net jei pasirinkote atitinkamus privatumo nustatymus, negalite būti tikras, kiek bendrų pažįstamų turite su būsimu darbdaviu.

Ieškodami darbo neapsiribokite išpuoselėtu CV, motyvaciniu laišku ar darbo anketa. Stenkitės pademonstruoti gerą reputaciją ir socialiniuose tinkluose, ir nesuklupkite darydami paprastas internetinio bendravimo klaidas, kurios gali kainuoti darbo pasiūlymą.

Parengė: Agnė Pupienytė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)