Siuvimo įmonėje dirbanti moteris pasijuto blogai, grįžusi iš atostogų Ukrainoje. Pradžioje gydyta nuo kitos ligos, tačiau atlikus tyrimus, nustatyti tymai. Nuo jos užsikrėtė šalia dirbusios siuvėjos iš Šri Lankos ir kitos darbuotojos. Šiuo metu serga 10 moterų, 6 jau diagnozuoti tymai. Jos gydomos Utenos ir Vilniaus ligoninėse, dvi – namie.

„Kol tas židinys yra tiriamas. Teigti, kad tas židinys atvežtas iš Ukrainos ar kitos šalies, mes negalime iki židinio tyrimo pabaigos. Tačiau mūsų gyventojų nemažai turi giminių Ukrainoje, ir jie aplanko savo gimines – galėjo būti ir toks atvejis“, – sakė Nacionalinės visuomenės sveikatos centro Visagino skyriaus vyr. specialistė Jadvyga Rakela.

„Visatex“ bendrovėje dirba apie 600 žmonių, tarp jų per 100 siuvėjų iš Šri Lankos, kurios esą galėjo būti nepaskiepytos nuo tymų. Nacionalinės visuomenės sveikatos centro specialistai rekomendavo administracijai imtis visų atsargumo priemonių, kad liga neišplistų, siuvėjoms išdalytos apsaugos priemonės.

Specialistai sako, kad pernai Lietuvoje užregistruoti 2 tymų atvejai, bet abu žmonės galėjo užsikrėsti užsienyje. Pernai Lietuvoje nuo tymų paskiepyta daugiau nei 95 proc. vaikų.