„Tulsa Remote“ programos organizatoriai į vieną šios JAV valstijos miestą – Talsą – stengiasi prisikviesti kūrybiškų verslo ir technikos sričių specialistų, kuriems priimtina nuotolinio darbo idėja. Už tai, kad sutiks bent metus dirbti išdėstytomis sąlygomis, atrinktiems kandidatams bus išmokėta 10 tūkst. JAV dolerių (8,7 tūkst. eurų) siekianti išmoka ir pateikta daugybė kitų patrauklių pasiūlymų.

Tarp numatytų pranašumų – galimybė tik už 33 proc. bazinės kainos apsigyventi naujame, visiškai apstatytame bute Talsos Arts District rajone. Tris pirmus nuomos mėnesius neteks mokėti už buitines paslaugas. Siekiant patenkinti su darbu susijusius poreikius, projekto dalyviams bus suteikta nemokama narystė bendradarbiavimo erdvėje „36 Degrees North“, o tai reiškia, kad jie galės naudotis „WiFi“ ryšiu, kompiuteriu, konferencijų kambariais, užkandžiais ir gėrimais, sudarytomis programomis, taip pat lankytis renginiuose.

Be bendradarbiavimo erdvėje siūlomų renginių, kandidatai galės dalyvauti ir įvairiuose susibūrimuose, pradedant su kitais programos dalyviais bendrais pietumis ir baigiant idėjų generavimo sesijomis bei seminarais, per kuriuos bus stengiamasi suteikti su nuotoliniu darbu susijusios pagalbos.

10 tūkst. dolerių išmoka bus išskaidyta į keletą sumų: 2,5 tūkst. dolerių (2,2 tūkst. eurų) bus išmokėta vien už persikėlimą, o tada kas mėnesį mokama po 500 dolerių (438 eurus). Metų pabaigoje kandidatams bus išmokėta likusi 1,5 tūkst. dolerių (1,3 tūkst. eurų) suma.

Prašymai teikiami jau dabar. Tinkamais pretendentais laikomi ne jaunesni kaip 18 metų asmenys, galintys pateikti apie įsidarbinimą liudijančius dokumentus, dirbantys kokioje nors už Talsos apygardos ribų veikiančioje verslo įmonėje ir pasiruošę ne mažiau kaip metams persikelti į Talsą ir joje dirbti.
Iš pradžių bus renkamos palyginti nedidelės 10–15 asmenų grupės, bet, kaip tiksi CNBC kalbintas „George Kaiser Family Foundation“ vadovaujantis Kenas Levitas, darbuotojų skaičius ilgainiui turėtų išaugti iki 300. Vėliau numatyta ieškoti ne tik technologijų, bet ir kitose srityse, pvz., mokslo, besispecializuojančių kandidatų.

Be dėkingos geografinės padėties, Talsa garsėja palankiomis pragyvenimo sąlygomis bei draugiškais, šiltai sutinkančiais žmonėmis.

Apsistojus čia ilgesniam laikui, galima pasinaudoti įvairiomis vaikų mokymo įstaigų siūlomomis galimybėmis, paskanauti vienų iš geriausių Amerikoje mėsainių ir patyrinėti nuostabią miestui būdingą art deco stiliaus architektūrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)