Kaip rašoma leidinyje yle.fi, kai kurios įmonės netgi samdo specialistą, kuris veda tylos valandą, – padeda atsipalaiduoti, moko medituoti.

„Atsipalaiduoti sunku, bet vadovaujant treneriui tai padaryti kur kas lengviau netgi vidurdienį. Tokioje situacijoje instruktorius labai reikalingas, nes jis padeda padaryti šią pauzę, nukeliauti į pusvalandžio trukmės mini atostogas“, – „RIA Novosti“ cituoja minėtus užsiėmimus organizuojančio centro „Sofia Future Farm“ specialistę Tiną Vainio.

Helsinkio profesinės sąjungos, atlikus daugelio įmonių darbuotojų apklausą, padarė išvadą dėl pietų miego naudos. Darbuotojai darbo vietoje skundėsi dėl nuovargio, fizinio diskomforto, t. y. dirbdami sėdimą darbą jie dažnai jaučia nugaros, sąnarių skausmus. Taip pat jie įvardijo ir norą kuo greičiau išeiti iš darbo, baigiantis dienai.

Atsižvelgiant į šiuos darbuotojų nusiskundimus, Suomijos įmonėse pradėtos taikyti pietų miego pertraukos, kurių trukmė yra nuo 30 iki 60 min., priklausomai nuo įmonės ir vadovybės nurodymų. Maža to, už šį darbuotojų poilsį mokama kaip už darbo laiką.

Daugelis Suomijos žiniasklaidos leidinių jau pasakojo savo interneto svetainėse apie naujovę sostinėje. Žurnalistai neatmeta galimybės, kad artimu metu įprotis numigti darbe išplis ir į kitus miestus.

Jau dabar akivaizdu, kad miegas, kuris daugeliui asocijuojasi su tingėjimu, yra darbuotojų produktyvumo bei sėkmingos įmonės veiklos garantas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)