1. Užduokite taiklius klausimus apie darbą ir įmonę

Personalo atrankos specialistai darbo pokalbį dažnai užbaigia susikeisdami vietomis su kandidatu, tai yra, suteikdami jums galimybę užduoti klausimus jiems. Tai puiki galimybė sublizgėti. Išnaudokite šią galimybę užduodami jums rūpimus klausimus, kad sužinotumėte apie įmonę tai, ko negalima rasti internete, rekomenduoja žmogiškųjų išteklių konsultantė Jaime Klein.

Ji pateikia keletą klausimų pavyzdžių:

  • Kodėl ieškote šiai pozicijai žmogaus?
  • Kokių lūkesčių turite iš manęs per pirmąsias 90 dienų?
  • Ar įmonėje yra papildomų mokymo ir lavinimo galimybių?
  • Kas jums labiausiai patinka, dirbant čia?

2. Dar kartą išsakykite susidomėjimą pozicija

Prieš išeidami pro duris, sugaiškite dar minutę ir pakartokite, kad labai norite užimti siūlomą poziciją, pataria Carole Martin, konsultuojanti darbo pokalbių klausimais.

Jei parodysite didelę motyvaciją, personalo atrankos specialistai matys, kad jūs tikrai norite siūlomo darbo. Taip pat nepamirškite paminėti, kad jūs tikitės gerai įsilieti į įmonės darbinę aplinką. Paminėkite, kad nekantriai laukiate, kada galėsite dirbti komandoje.

3. Reziumuokite, kodėl jūsų manymu jūs labiausiai tinkate šiam darbui

Darbo pokalbį užbaikite optimistiškai ir pakartokite, kodėl jūsų kandidatūra įmonei būtų vertinga. Juk jūs greičiausiai nesate vienintelis žmogus, siekiantis šio darbo, todėl turėtumėte kuo labiau išryškinti savo gebėjimus. Pora sakinių reziumuokite, kokiomis pagrindinėmis savybėmis ir įgūdžiais pasižymite. Tik nepamirškite susieti šių savybių su potencialiomis pareigomis.

4. Paklauskite, kokie kiti įdarbinimo procedūros žingsniai

Skamba keistai, bet labai daug kandidatų pamiršta paklausti, koks numatytas kitas žingsnis atrankos procese, sako personalo atrankos ekspertė Anne Marie Segal.

„Išeiti iš darbo pokalbio turite žinodami, ko tikėtis toliau“, – aiškina ji.

Taip pat paklauskite, ar nereikia pateikti papildomos informacijos, pavyzdžiui, rekomendacijų ar darbo pavyzdžių.

O svarbiausia, išsiaiškinkite, kaip geriausia susisiekti su atrankos specialistais. („Jei per dvi savaites jūs su manimi nesusisiesite, ar galiu jums parašyti elektroninį laišką ir pasiteirauti, ką nusprendėte dėl šios pozicijos?“)

5. Nusiųskite padėkos laišką

Stebėtina, bet trys iš keturių darbo ieškančių asmenų po pokalbio dėl darbo nesivargina brūkštelėti padėkos laiško.

Tam, kad išsiskirtumėte iš kitų kandidatų, skirkite laiko parašyti po padėkos laišką kiekvienam darbuotojui, įskaitant administratorę, kuriuos sutikote atrankos proceso metu, ir išsiųskite juos per 24 val. po darbo pokalbio.

Jei norite darbdaviui parodyti, kad esate susidomėjęs pozicija, paminėkite konkrečius dalykus, kuriuos aptarėte pokalbio metu. Geriausias būdas tai padaryti – užrašyti mintis iš karto po pokalbio, kad nepamirštumėte, apie ką kalbėjote.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)