1. Susidarykite sąrašą įmonių, kuriose norite dirbti

Nesiuntinėkite aklai savo gyvenimo aprašymo, atsiliepdami į kiekvieną skelbimą dėl darbo, kuriam turite kažkiek tinkamos kvalifikacijos. Verčiau sudarykite sąrašą dešimties ar dvidešimties įmonių, kuriose norėtumėte dirbti, ir susitelkite tik į jas – ieškokite būdų, kaip susipažinti su jose dirbančiais žmonėmis. „LinkedIn“ tyrimų duomenimis, dauguma žmonių šiais laikais darbą gauna per pažįstamų pažįstamus.

2. Mokykitės iš geriausių

Sudarykite sąrašą iš 20 jūsų srityje ar profesijoje daugiausiai pasiekusių žmonių. Kreipkitės į juos ir paklauskite, ar negalėtumėte iš jų paimti interviu, kad sužinotumėte apie jų kelionę į sėkmę ir apie tai, kokias tendencijas jie mato ateityje. Tai padės jums suprasti, ko reikia, kad įmonė jus pasamdytų. O jei jums pasiseks, jie gali tapti tais „pažįstamų pažįstamais“, kurie pristatys jus atrankos vadybininkui.

3. Skaitykite pranešimą renginyje

Jei esate savo dalyko ekspertas, pasidalinkite patirtimi ir įžvalgomis su kolegomis ar kitais šia sritimi besidominčiais žmonėmis. Tai puikus būdas pelnyti pasitikėjimą ir parodyti žmonėms, kad gali kreiptis į jus patarimo.

Jei užsitarnausite vardą žmogaus, kuris gali padėti organizacijoms, išaugs tikimybė, kad jūsų pranešimą išklausęs žmogus ar žmonės norės pristatyti jus savo vadovui, kad jūs galėtumėte pasidalinti savo išmintimi ir padaryti gerą pirmą įspūdį.

4. Parašykite straipsnį „LinkedIn“

Jei kol kas nesijaučiate pasiruošęs viešai kalbėti renginyje, įsijauskite į žurnalisto vaidmenį ir paimkite interviu iš žmonių, kuriuos gerbiate ir kuriais žavitės savo srityje. Parašykite straipsnį „LinkedIn“ ir jame pacituokite minėtus žmones. Tikėtina, kad apklaustieji nuomonių formuotojai geru žodžiu užsimins apie jus savo darbo vadovams, kurie, jei pasiseks, vieną dieną gali tapti jūsų vadovais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)