Dovanų meistrė Odeta Plakienė atkreipia dėmesį, jog verslo dovana yra viena iš nedaugelio galimybių su klientų ar verslo partneriu bendrauti ne apie verslą. Todėl verta atidžiai parinkti kalėdines verslo dovanas ir jas išnaudoti artimesniems santykiams užmegzti, maloniai nustebinti ir siekti, kad verslo dovana dar ilgai po įteikimo skleistų gerąją žinią apie įmonę.

Orientacija į dovanos gavėją

Verslo dovana turi atskleisti, kaip gerai pažįstate gavėją ir gebate įsijausti į jo situaciją: galvokite apie verslo kliento ar partnerio pomėgius, darbo specifiką, laisvalaikį. Atspindėjus tai, kas svarbu dovanos gavėjui, paliksite savo įmonės, kaip rūpestingos ir dėmesingos partnerės, žinutę žmogaus galvoje ir lūpose, pasakojant apie Jūsų padovanotą išskirtinę patirtį.

Verslo dovanos suasmeninimas

„Išnaudoti dovaną kaip reklamos įrankį – svarbu ir paprasta: užklijavai kuo didesnį logotipą, pridėjai įmonės šūkių, nuspalvinai korporatyviniu koloritu ir vualia!“, juokauja dovanų meistrė Odeta Plakienė.

Pasak jos, didesnio efekto pasiekiama tada, kai orientuojamasi į dovanos gavėją ar jo įmonę. Tiek įmonės darbuotojui, tiek partneriui daug labiau patinka gauti dovaną su jo vardu ar inicialais. Tada jau nebe taip svarbu, jei šalia puikuojasi dovanotojo logotipas.

„Taigi, visada ieškokite galimybių personalizuoti kalėdinę verslo dovaną“, ragina O. Plakienė.

Įprasta dovana prieš pigią dovaną

Idealu, jei galite kiekvieną dovaną per Kalėdas pritaikyti gavėjui. Versle tai ne visada realu. Jei renkatės įprastą dovaną, tokią kaip, pavyzdžiui, rašiklis, įsitikinkite, kad dovana kokybiška. Pašnekovė pastebi, jog įprastiniai rašikliai patenka į „blogiausių dovanų” kategoriją.

„Šventiniu laikotarpiu Itin mėgstami kalėdiniai dovanų rinkiniai, ypač valgomos dovanos. Tegul Jūsų verslo dovanų rinkinys būna mažesnis, gurmaniškas ir originalus nei perkrautas didžiuosiuose prekybos centruose nupirktų standartinių produktų", pataria Odeta Plakienė.

Praktiškos dovanos

Dovanos, kurias gavėjas gali nedelsiant ir nuolatos pritaikyti savo veikloje, buityje ar laisvalaikyje, yra geriausias pasirinkimas. Jos ne tik palengvina buitį, tokiu būdu kurdamos teigiamą emociją, bet ir nuolatos primena dėmesingą dovanotoją, kuris pasirūpino tokia praktiška dovana. Todėl siekdami sukurti ilgalaikius santykius, išnaudokite kalėdinį laikotarpį ir rinkitės praktiškai pritaikomas ir lengvai naudojamas dovanas.

Kada teikiamos įsimintinos dovanos Kalėdoms

Tikėtina, kad esate ne vienintelė įmonė, su kuria kontaktuoja Jums svarbus klientas, tiekėjas ar partneris. Tinkamai pasirinkę, kada teikti kalėdines verslo dovanas, gali tapti mėgiamiausiu dovanotoju. Juk žmonės linkę bendradarbiauti su tais, kuriuos žino ir kuriuos mėgsta. Todėl dovanokite tada, kai klientas ar partneris mažiausiai to tikisi. Pavyzdžiui, lapkričio mėnesį gerokai anksčiau nei įsisiūbuos dovanojimo maratonas. Tokiu būdu ne tik būsite originalūs, bet šiuo ramesniu laikotarpiu turėsite daugiau laiko maloniam pokalbiui su klientu ar partneriu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)