Kaip ten bebūtų, darbe meilės išvengti, deja, nepavyks (paklauskite Billo ir Melinos Gatesų, susipažinusių darbe).

Atsižvelgiant į faktą, kiek daug laiko žmonės praleidžia darbe, nieko keisto, jog čia gimsta tiek antipatijos, tiek labai gražūs jausmai, rašo thebalancecareers.com.

Jei gyvenime nutiko taip, jog pametėte galvą dėl bendradarbio ar bendradarbės, pasistenkite pasirūpinti, kad jūsų santykiai nekliudytų darbui – tiek jūsų, tiek jūsų antrosios pusės! Štai keli patarimai, parengti „Dale Carnegie Training“ vadovo Peterio Handalio.

Patarimai darbe užmezgusiems romantinį ryšį

Būkite tikri dėl to, kam ryžtatės. Prieš nerdami į meilės sūkurį, įsitikinkite, kad tai tikra. Ar jus su tuo žmogumi jungia tik viršvalandžiai, darbas viename projekte ir neapykanta viršininkui? O gal jūs daug ir kokybiškai bendraujate ir už biuro ribų? Prieš pradėdami santykius, atsakykite sau į šiuos klausimus, padėsiančius įvertinti tikrąją situaciją.

Pasidomėkite bendrovės vidaus taisyklėmis. Jei užmezgėte artimus santykius su kolega ar kolege (idealiausiu atveju – dar iki to momento), pasidomėkite, ką šiuo klausimu sako bendrovės vidaus taisyklės. Nemažai kompanijų tokiems atvejams pasirengę. Santykiai prieštarauja taisyklėms? Paklauskite savęs, ar jie tikrai verti rizikos susigadinti karjerą? Tais atvejais, kai bendradarbiams megzti romantinių ryšių taisyklės nedraudžia, tiesiog išlikite diskretiški ir būkite pasirengę įvairiems scenarijams. Priklausomai nuo darbovietės, personalo skyrius gali paprašyti pasirašyti atitinkamus dokumentus, informuoti kitus kolegas ar tiesiog palinkės jums laimės.

Išlikite profesionalai. Neleiskite, kad meilė pakenktų darbo kokybei ir sumažintų efektyvumą. Svarbus patarimas: neprivalote savo santykių darbe slėpti, tačiau pasistenkite jų pernelyg neafišuoti –juk nenorite, kad kartu dirbantys žmonės jaustųsi tarsi įsibrovę į kažkieno pasimatymą. Be to, jei dėl jūsų santykių ims kentėti darbo kokybė, vadovas gali paprašyti arba juos nutraukti, arba pasiieškoti kito darbo.

Be to, turite elgtis taip, kad kolegos neturėtų pagrindo manyti, kad jūsų asmeninis ryšys lemia darbinius sprendimus. Juk nenorėtumėte, kad bendradarbiai šnabždėtųsi, kad „Ona pritaria Jono planui tik todėl, kad jie susitikinėja“. Nesėdėkite vienas šalia kito susirinkimuose, kasdieną kartu nepietaukite. Ir iš darbinio pašto nesiuntinėkite asmeninių laiškų.

Nesusitikinėkite su žemesnes ar aukštesnes pareigas užimančiais asmenimis. Bendrovės vidaus taisyklės ir hierarchija – dalykai, apie kurios privalu galvoti kiekvieną dieną. Užmezgėte romantišką ryšį su kolega ar kolege (ypač užimančiu aukštesnes ar žemesnes pareigas)? Toks sprendimas gali turėti įtakos jūsų atlyginimui ir karjerai. Patarimas: venkite romantiškų santykių su žmonėmis, su kuriais tenka reguliariai dirbti.

Metas darbui ir metas meilei. Kad ir kaip stipriai įsimylėjote, darbe to demonstruoti nevalia. Darbo vietoje net ir su antrąja puse jus turėtų sieti tik darbiniai santykiai. Tai reiškia: jokio vaikščiojimo susikibus už rankų, bučinių, mielų pravardžių ir jokio sekso biuro tualete.

Asmeninius konfliktus spręskite po darbo. Niekada nesibarkite darbe. Darbo vietoje nėra vietos jokioms asmeninėms dramoms ir santykių aiškinimuisi.

Būkite pasiruošę blogiausiam. Pasiryždami tokiems santykiams, turite būti apgalvoję, kas bus, jei jie nutrūks. Bet kokia kaina venkite skandalingų skyrybų. Juk nenorite, kad procese dalyvautų visi kolegos. Santykiai nesiklosto? Civilizuotai padėkite tašką ir judėkite į priekį.

Apsvarstykite naujo darbo galimybę. Jei santykiai tikrai rimti, vienas iš poros turėtų susirasti kitą darbą: tiek dėl santykių, tiek dėl profesinių dalykų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)