Mikrobangų krosnelės privalumai

Jūsų mikrobangų krosnelė yra galingas prietaisas. Ji gali per kelias sekundes pašildyti maistą, per kelias minutes atitirpinti šaldytą mėsą ir išvirti vandenį greičiau nei bet koks puodas. Tad kodėl tokią galią turintis įrankis negalėtų išvalyti kempinės nuo kai kurių mikrobų? Gera žinia: gali. Iš tikrųjų, mikrobangų krosnelės naudojimas tokiai funkcijai turi daugybę privalumų, o ne tik išvalo seną panaudotą kempinę nuo mikrobų, rašo portalas „21Oak“.

Sterilizuoja kempines. Užuot išmetę seną kempinę, pašildykite ją mikrobangų krosnelėje. Daugybė tyrimų parodė, kad kempinę mikrobangų krosnelėje kaitinant bent 2 minutes visu pajėgumu galima atsikratyti 99 proc. bakterijų ir gyvų mikrobų. Tai gali sunaikinti net tokias ligas sukeliančias bakterijas kaip E.Coli. Kuo ilgiau kempinę kaitinsite mikrobangų krosnelėje, tuo daugiau bakterijų ir mikrobų ji sunaikins. Paprastai vienai kempinėlei sterilizuoti užtenka 4 minučių.

Taupo pinigus. Kuo daugiau kempinėlių sterilizuosite, tuo daugiau pinigų sutaupysite. Jei esate linkę dažnai naudoti kempinėles, galite jas greitai išeikvoti. Valydami virtuvės paviršius, ant kurių buvo žalios mėsos, paprastai kempinėles išmetame. Laimei, pakaitinus jas mikrobangų krosnelėje, žūsta visos bakterijos, todėl jas galima naudoti vėl ir vėl.

Taupo laiką. Sužinoti, kad jums reikia kempinėlės, bet jos nebeturite, gali būti apmaudu. Užuot bėgę į maisto prekių parduotuvę ir pirkę daugiau, galite panaudoti savo nešvarią kempinėlę mikrobangų krosnelėje.

Mikrobangų krosnelė

Trūkumai

Nors sakėme, kad mikrobangų krosnelė naikina bakterijas ir mikrobus, vis dėlto gali būti ir neigiamų aspektų. Svarbu žinoti visus trūkumus prieš nusprendžiant rinktis šį kelią.

Metalinės kempinėlės arba kempinėlės su metalo priemaišomis yra netinkamos kaitinti mikrobangų krosnelėje. Jei mėgstate metalines ar su metalo priemaišomis pagamintas kempinėles, žinote, kad jos idealiai tinka kietoms, prilipusiems nešvarumams nuo puodų ir keptuvių pašalinti. Deja, jų negalima naudoti mikrobangų krosnelėje. Metalas gali sukelti gaisrą arba sprogimą jūsų virtuvėje. Taigi, jei mėgstate naudoti tokio tipo kempinėles, deja, jų mikrobangų krosnelėje neišvalysite.

Prieš naudojant kempinėlę dar kartą, reikia palaukti. Kaip žinote, mikrobangų krosnelėje viskas labai įkaista. Tas pats pasakytina ir apie jūsų kempinę. Svarbu leisti kempinei prieš naudojimą atvėsti, o tai gali užtrukti apie 10-20 minučių. Tai gali būti nedidelis nepatogumas, jei kempinę reikia naudoti nedelsiant.

Kvapai gali būti nemalonūs. Mikrobangų krosnelė sunaikina visus mikrobus ir bakterijas, o tai yra puiku. Tačiau, deja, dėl šio metodo mikrobangų krosnelėje dažnai gali likti nemalonus kvapas. Iš esmės jūs kepate ir naikinate bakterijas, kartu kepdami ir maisto daleles, kurios vis dar yra prikibusios prie kempinės. Kartais virtuvėje gali likti nemalonus maisto gaminimo kvapas, todėl kai kuriems žmonėms šis gyvenimo būdas gali tapti kliūtimi.

Plieno kempinėlė

Kiti virtuvės kempinės sterilizavimo būdai

Jei vis tik nenorite kempinės sterilizuoti mikrobangų krosnelėje, yra keletas kitų veiksmingų valymo būdų, kaip sunaikinti bakterijas ir prailginti virtuvinės kempinės tarnavimo laiką. Vienas iš įprastų būdų – pamirkyti kempinę baliklio tirpale. Sumaišykite vieną dalį baliklio su devyniomis dalimis vandens ir panardinkite kempinę maždaug penkioms minutėms. Po to kruopščiai nuplaukite.

Kita galimybė – kempinę plauti indaplovėje kartu su įprastais indais. Aukšta vandens temperatūra ir ploviklis padės ją dezinfekuoti.

Jei norite natūralaus sprendimo, galite naudoti išbandytą metodą be,cheminių medžiagų – virti kempinę puode su vandeniu bent penkias minutes. Taip sunaikinsite daugumą bakterijų, tačiau būkite atsargūs, kad nenudegintumėte ir nesugadintumėte kempinės. Norint palaikyti švarią ir saugią virtuvę, būtina reguliariai dezinfekuoti kempinę.

Indų plovimas su kempine

Kiek laiko apskritai reikėtų laikyti kempinę?

Nors kempinė sterilizuojama ir sunaikinami mikrobai bei bakterijos, vis tiek nereikėtų jos laikyti jos amžinai. Kempinė turi būti kada nors pakeista, net jei tas keitimo laikotarpis yra ilgesnis. Kiek laiko laikysite kempinę, visiškai priklauso nuo naudojimo. Jei kempine naudojatės kasdien, turėtumėte ją laikyti tik apie savaitę, jei niekada jos nesterilizuojate. Jei kempinėlę reguliariai sterilizuojate, paprastai ji gali tarnauti dvi-tris savaites. Taip yra todėl, kad kempinėlė laikui bėgant vis tiek praras savo šveitimo galią, nepaisant to, kokia švari ji būtų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją