Baltuoju actu galima valyti daugybę daiktų, bet jis taip pat gali būti naudojamas ir skalbimui. Šis virtuvės produktas yra nebrangus ir dėl jame esančios acto rūgšties, kuri gali suskaidyti bakterijas ir virusus, veikia kaip dezinfekavimo priemonė.

Ši priemonė ne tik kruopščiai išvalo, bet ir pašalina nemalonius kvapus, todėl tinka senesniems rankšluosčiams, kurie, atrodo, net ir šviežiai išvalyti, turi silpną, išliekantį drėgmės kvapą. Actas taip pat pašalina nešvarumus ir riebalus, taip padidindamas skalbiklio valomąją galią, be to, jis neturi vandenį atstumiančio audinio „kondicionieriaus: (minkštiklio) poveikio.

Actas

Ši valymo priemonė taip pat gali suskaidyti skalbiklio ar audinių minkštiklio sankaupas, dėl kurių rankšluosčiai gali būti šiurkštūs ir braižytis.

Mažmeninės prekybos tinklo „Secret Linen Store“ atstovas Samas Whighamas portalui „Express.co.uk“ teigė, kad baltasis actas puikiai tinka labai standiems ir šiurkštiems rankšluosčiams. Tačiau kiek baltojo acto reiktų naudoti, kad nebūtų pakenkta žmonėms?

„Jei jūsų rankšluosčiai labai standūs ir braižosi, pabandykite į skalbimo skystį įpilti apie 250 ml acto. Įpilkite jo į skalbyklės būgną prieš pat skalbimą ir įjunkite skalbimo ciklą. Baltąjį actą galima naudoti reguliariai, kad rankšluosčiai išliktų itin purūs“, – patarė ekspertas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją