Gali būti, kad kiekvienas namų šeimininkas turi savo būdą su jomis kovoti. Yra tekę girdėti, kad vaisines musytes tiesiog susiurbia siurbliu. Esu bandžiusi. Veikia, tik dalis vikresnių skubiai pakeičia lokaciją ir laukia, kol siurblys nutils.

Vaisinės muselės

Vienas itin veiksmingas būdas yra vaisinių musyčių gaudyklė su obuolių actu. Griebiame stiklinę ar stiklainį, pilame obuolių acto. Žmonės kalba, kad ne paties pigiausio. Įlašiname kelis lašus indų ploviklio. Čia receptas gali ir baigtis. Bet galima dar papildyti ir šaukštu cukraus. Viską gerai išmaišome. Uždengiame maistine plėvele ir aštriu daiktu joje padarome skylutes. Skylutės yra reikalingos tam, kad muselės įskristų ir neišsiropštų atgal. Padarykite jas vos didesnes. Taip ir museles vilios geriau, ir muselės sulįs greičiau.


Tuo pačiu metu bandžiau vaisines museles pagauti su banano žieve po maistine plėvele su skylutėmis. Puikiai veikia, tik bėda ta, kad muselės po plėvele ir tolia zvimbia.

Tikriausiai esate pastebėję, kad museles traukia ir kiti gėrimai, tokie kaip vynas, alus, kola ar gira. Vos tik padėjus taurę ar stiklinę su gėrimu, makt – bent viena jau plaukioja. Tai tampa puikia vaisinių muselių gaudykle, tik gal gerų gėrimų gaila...

#SUSITVARKYK ir viskas bus gerai!

Ankstesnius mano straipsnius apie paprastą namų priežiūrą galite perskaityti paspaudę ČIA.

Daugiau Tomos Šokelės patarimų galite rasti @susitvarkyk „Instagram“ paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją