Kaip Delfi jau rašė, Paupio mikrorajone, kuris laikomas vienu iš prestižinių Vilniaus rajonų, nuo vieno iš pastatų ėmė birti fasado apdaila. Visos mikrorajono konversijos projektą vykdžiusi nekilnojamojo turto vystymo ir plėtros grupė „Darnu Group“ tąkart prašė kantrybės ir kartojo, kad rangovo broką pradės taisyti pavasario pabaigoje, savo lėšomis.

„Baigus statybos darbus ir pradėjus eksploatuoti pastatą, pastebėjome, kad nuo dalies fasado, esančio Aukštaičių g. 10, pradėjo kristi plytelės. Situacija šiuo klausimu liečia vieną pastatą ir yra nepakitusi, tai yra, neblogėja. Dėl darbų broko kreipėmės į šiuos darbus atlikusį rangovą‟, – Delfi šių metų vasarį komentavo „Darnu Group” komunikacijos vadovas Ignas Danisas.

Pastato renovacijos darbų nuotraukomis vilniečiai ėmė dalintis tik šią savaitę. Socialiniuose tinkluose klausiama, ar žadėti pavasario darbai vyksta žiemą, ir jei taip, kiek kokybiškai galima sutvarkyti pastatą šaltuoju metų laiku. To paties pasiteiravome ir „Darnu Group“.

Bendrovės komunikacijos vadovas Ignas Danisas sako, kad namo, esančio Aukštaičių g. 10, fasado tvarkymo darbai pradėti vykdyti pavasario pabaigoje.

„Darbai prasidėjo dar pavasario pabaigoje ir jie tebevyksta. Juos pradėjome savo iniciatyva ir kaštais siekdami operatyviai reaguoti ir pašalinti atsiradusį broką dėl rangovo klaidų atliekant fasado įrengimo darbus. Visus šiems darbams tekusius kaštus sieksime prisiteisti iš juos atlikusios įmonės ir jos draudiko.

Procesas reikalauja laiko, nes nedarome jokių kompromisų kokybei ir siekiame viską sutvarkyti iš pat pagrindų. Visų pirma, turėjo būti demontuotas visas senasis pastato fasadas ir tik po to jis buvo pradedamas „užkeisti“ naujuoju.

Prieš pradedant klijuoti naująsias plyteles ne vieną kartą testavome ir ieškojome technologiškai geriausių, ilgaamžiškiausių ir estetiškai patraukliausių sprendimų šiems darbams įgyvendinti. Atsižvelgiant į aukštus mūsų ir pirkėjų lūkesčius, atitinkamai užtruko ir rangovų šiems darbams paieška“, – paaiškina pašnekovas.

Anot jo, šiuo metu vyksta diskusijos su namo gyventojais dėl tolimesnio darbų vykdymo bei jų termino. Jis priklausys nuo to, ar darbus bus galima vykdyti šaltuoju metų laikotarpiu.

„Tam, kad juos tęstume ir galėtume užtikrinti atliekamų darbų kokybę bei ilgaamžį rezultatą, būtina šildyti pastato fasadą. Jeigu gyventojai tam nepritars, lauksime pavasario, kuomet vidutinė oro temperatūra pasieks +10 laipsnių“, – teigia I. Danisas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją