Šiandien į daugumą ir senų, ir naujų butų šiluma atkeliauja centralizuotai – šilumos tinklais. Tiesa, kai kurie NT statytojai dėl įvairių priežasčių naujuose projektuose suplanuoja kitokio tipo šildymą, pavyzdžiui, dujomis, elektra ar pan. Šildymo sistemų ekspertai jau ima kalbėti ir apie dar kitą šildymo sistemą daugiabučiuose – oras-vanduo.

Štai bendrovės „Viessmann“ atstovas prekybai Marijus Digrys teigia, kad aeroterminį šildymą galima sieti su atsinaujinančios energetikos šaltiniais, pavyzdžiui, saulės energija. Augant poreikiui mažinti elektros sąskaitas ir visiškai pereiti prie atsinaujinančių energetikos šaltinių, šildymas oras-vanduo ir daugiabučiuose, anot jo, tampa realybe.

„Ateities gairės aiškios – atsinaujinanti energija. Praktiškai visi gamintojai stato naujas gamyklas Europoje, kad patenkintų didžiulį aeroterminio šildymo sistemų poreikį. Europoje, o kartu ir Lietuvoje, vis intensyviau vystantis elektros energijos gamybai iš saulės ir vėjo, tai bus vienas ekonomiškiausių šildymo būdų. Nes vis daugiau pradinio šiai sistemai reikalingo kuro – elektros energijos – pasigaminsime patys. Todėl dabartiniams būsto pirkėjams tai yra racionalus, į ateitį orientuotas pasirinkimas“, – pranešime tikina M. Digrys.

Oras-vanduo šildymo sistemos ekspertas teigia, kad elektros poreikis šiai sistemai yra palyginti nedidelis, todėl ją naudojantieji tampa beveik nepriklausomi nuo išorės tiekėjų.

Galimybėmis abejoja

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją