Draudimo bendrovės ERGO Turto žalų administravimo skyriaus vadovo Mindaugo Ratkevičiaus teigimu, pastarąją savaitę dėl anksčiau iškritusio ir laiku nenuvalyto drėgno ir sunkaus sniego į draudikus kreipėsi dėl jo nukentėję gyvenamųjų namų savininkai, rašoma pranešime spaudai.

„Ant pastatų stogų susikaupęs didelis svoris lėmė nemenkus nuostolius. Šalyje praėjusią savaitę užfiksavome įvykių, kuomet sniego sluoksnis pažeidė namų stogus ar šiltnamius. Vidutiniškai toks, iš pažiūros nepavojingas kritulių sluoksnis gyventojui atneša iki 2 tūkstančių eurų nuostolių. O dabartinėmis dienomis, kai snygis šalyje itin stiprus, jo padariniai gali būti gerokai didesni“, – perspėja M. Ratkevičius.

Pasak draudiko atstovo, praėjusią savaitę fiksuoti ir gyventojams dėl šalčio trūkę langų stiklo paketai.

„Kitas svarbus gausiai iškrentančio sniego išbandymas laukia automobilių savininkų. Statydami automobilius po nuožulniais stogais, jie rizikuoja, jog sniego ar ledo luitai užkris ant jų transporto priemonės – tokias žalas fiksuojame kiekvieną žiemą, iškritus gausesniam sniegui. Pastarosiomis dienomis jų rizika itin didelė“, – teigia draudimo ekspertas.

Draudikai primena, kad šąlant orams ir gyventojams intensyviau šildant namus, tradiciškai atsiskleidžia ir tikrieji netinkamų šildymo sistemų pavojai: „Pastaruoju metu gerokai dažniau kyla ir gaisrai, kurių priežastimi dažniausiai tampa krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimai, netvarkinga elektros instaliacija, neatsargus elektros prietaisų naudojimas. Vien praėjusią savaitę užfiksavome 5 tokias nelaimes“, – priduria M. Ratkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)