Šiuo metu susirinkimai ir pasitarimai gali vykti tik nuotoliniu būdu, todėl kai kuriais atvejais galėjo kilti keblumų administruojant ir prižiūrint daugiabučius. Pasak „Baltijos liftai“ direktoriaus Manto Romaškos, lifto remonto darbams daugiabučiuose namuose karantinas įtakos nepadarė. Visi remonto darbai vykdomi, jeigu yra reikalingi ir suderinti su namo administratoriumi arba įgaliotu asmeniu. Taip pat vyksta naujų liftų montavimo ir lifto patikros darbai. Žinoma, laikomės visų saugumo reikalavimų ir rekomendacijų iš NVSC, rašoma pranešime spaudai.

„Tiesa, karantino metu gauname kur kas daugiau gyventojų užklausų. Žmonės patys tiesiogiai kreipiasi ir dažniau uždavinėja klausimų dėl darbų atlikimo, kiek tęsis ir kuo pasižymi tam tikri remonto darbai. Anksčiau šių klausimų tiesiogiai sulaukdavome rečiau, gyventojai paprastai juos adresuodavo daugiabučio administratoriui, o šis perduodavo mums. Spėliojame, kad gal gyventojai, praleisdami daugiau laiko namuose, atrado daugiau laiko pasidomėti patys. Tiesa, nors užklausų ir padaugėjo, visgi gyventojai dėl reikalingų darbų atlikimo sprendimų greičiau nepriima“, – aiškina M. Romaška.

Bendrovės duomenimis, nuo 2020 m. lapkričio iki gruodžio vidurio buvo sustabdyta 10 liftų. Dažniausia priežastis – suktuvo laisvumas, kas reiškia, kad liftas yra nesaugus naudoti ir būtina jį remontuoti ar keisti nauju.

„Mes esame pateikę pasiūlymus ir sąmatas esamų gedimų šalinimui. Ši informacija yra perduota namo administratoriams ar įgaliotiems asmenims, kurie vėliau dėl numatomų darbų derinasi su gyventojais. Šiuo metu jau yra priimtas sprendimas dėl vieno lifto, esančiame Naujamiesčio mikrorajone. Nuspręsta jį remontuoti, ruošiamės atlikti darbus.

Kituose namuose vyksta pakartotinis balsavimas arba viešasis konkursas lifto remonto ar keitimo darbams ir sprendimas iki galo dar nėra priimtas. Ne paslaptis, kad neretai sprendimų priėmimas užtrunka būtent tuose namuose, kuriuose gyvena daugiau nuomininkų, juk sprendimus turi priimti butų savininkai“, – pabrėžia pašnekovas.

Anot M. Romaškos, gadangi liftų gedimų vyksta nuolatos, atitinkamai ir gyventojų susirinkimai iki karantino vykdavo nuolatos. Apribojus susirinkimus, administratoriams teko ieškoti alternatyvių priemonių.

„Visa laimė, situacija bendra apimtimi nebloga – didžiosios administravimo įmonės balsavimą vykdo specialioje programėlėje. Susirūpinti vertėtų dėl situacijos namuose, kur programėlių nėra, pavyzdžiui kai kuriose bendrijose. Ten sprendimų priėmimai dėl karantino gali užtrukti. Tikimės, kad Būsto rūmai ir Aplinkos ministerija situaciją stebi ir padės tiems namų prižiūrėtojams, kurie atsidurs bėdoje“, – sako pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)