Iš tikrųjų, niekas tiksliai nežino, kaip šis namas buvo pastatytas.

Viena istorija mini du brolius. Devyniolikto amžiaus pabaigoje du broliai paveldėjo šiek tiek savo tėvo žemės Bostone. Vienas iš brolių tuo metu tarnavo kariuomenėje, todėl antrasis toje žemėje pasistatė didelį namą. Iš tarnybos sugrįžęs brolis pamatė, kad iš didelio sklypo jam liko tik plona žemės atraiža. Šeimos problema nebuvo išspręsta. Didžiojo namo savininkas teigė, kad broliui negali niekuo padėti – jis savo namą pasistatė pirmas. Taigi, antrasis brolis likusioje sklypo dalyje pasistatė itin siaurą keturių aukštų namą, kuris blokavo net kelis didesnio namo langus.

Kitoje istorijoje teigiama, kad siauriausias Bostono namas buvo pastatytas tiesiog kaimynui paerzinti. Tačiau viskas gali būti kur kas paprasčiau. Istoriniuose dokumentuose rašoma, kad didelis sklypas 1884 metais buvo padalintas į penkias dalis (tik neaišku, kodėl). Mažiausios dalies plotas buvo tik 25,5 kvadratiniai metrai, todėl kažkas ir pasistatė tokį namą, kuris tilptų tame niekingai mažame sklype.

Prie gatvės šio namo plotis siekia 3,16 m, tačiau priešinga siena yra dar siauresnė - jos plotis siekia tik 2,82 m. Žinoma, kad ir kokios plonos būtų šio pastato sienos, vietos viduje tikrai nėra daug – kambario plotis svyruoja nuo 1,89 iki 2,8 metrų.

Įdomu ir tai, kad šis namas turi tik keturias duris. Jei apsižvalgytumėte, pastebėtumėte, kad jūsų bute durų tikriausiai yra daugiau. Taip yra dėl to, kad kiekvienas aukštas yra atskira erdvė. Pirmame aukšte yra virtuvė ir valgomasis, antrame – svetainė ir vonios kambarys, trečiame – miegamasis, ketvirtame – spinta.