Tie, kas gyvena nuosavuose namuose, žino, kad vienas geriausių laiko praleidimo būdų vasaros vakarais – poilsis terasoje. Tačiau, ką daryti, jeigu jos neturite? Meistras Ramūnas Ščiuka parodė ir paaiškino, kaip įsirengti terasą pačiam.

Keliolika metų skaičiuojančiame name šiokia tokia terasa jau yra, tačiau buvo nuspręsta ją praplėsti. Tai daroma, pirmiausia, sukalant jai pagrindą. Ant senų trinkelių kieme reikia sukalti medinę terasą. Pirmiausia, kad tai būtų įmanoma, reikia pašalinti iš trinkelių padarytą laiptelį. Tuomet pataisyti, palyginti jau įrengtos terasos pagrindą ir pradėti tiesti naują jos dalį.

„Trinkelės jau turi savo smėlio pagrindus, todėl jeigu mes norime greitai nutiesti terasą, tai galime daryti ir ant trinkelių. Žiemą ji gali šiek tiek deformuotis, tačiau pavasarį – pakoreguojama. Tačiau reikia atkreipti dėmesį į tai, kad betonas negali liestis su medžiu, nes betono kalkės graužia medį. Todėl reikia pasidėti kažkokį kitą pagrindą“, – aiškina meistras Ramūnas.

Kokį pagrindą padėjo meistras Ramūnas ir kaip jam pavyko pastatyti terasą, žiūrėkite „Meistro dienoraštyje“.

„Delfi.tv“ laida „Meistro dienoraštis“ – praktinių patarimų laida visiems mėgstantiems patiems atlikti namų ūkio darbus. Nuo plytelių klijavimo iki terasų stogo dengimo. Nuo geriausių valymo priemonių iki dizaino sprendimų. Jūs taip pat galite tapti meistro dienoraščio dalimi: jeigu reikia padėti atlikti smulkų namų ūkio darbą, o gal trūksta švaros patarimo? Kreipkitės! Kiekvieną šeštadienį per Delfi.tv.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)