Kai kuriuos namuose netikėtai atsiradusius smulkius remonto darbus galite pasidaryti ir patys. Pavyzdžiui, sutvirtinti klibančius varžtus. Šį kartą „Delfi.tv“ laidoje „Meistro dienoraštis“ auksarankis Ramūnas Ščiuka parodė, kaip susitvarkyti klibančias dušo kabinos duris. Tokios dušo kabinos durys kelia pavojų: būdamos netvirtos, jos gali išvirsti ir sužaloti namiškius.

Prieš keliolika metų statyto namo vonioje įrengta dušo kabina, tačiau jos stiklinės durys kliba. Kaip paaiškino meistras Ramūnas, problema – netvirtai besilaikantys varžtai. Pasak Ramūno, varžtai įtvirtinti prastose ir nekokybiškose įvorėse, kurios yra įgręžtos į labai birią statybų medžiagą – dujų silikatą.

„Tai nėra rimtas pagrindas. Aš siūlau ne tik dėti didesnes įvores ir varžtus, bet dar ir suklijuoti dujų silikatą. Į tarpus prileisti klijų, kurie įsigers į silikatą ir jį sustiprins. Klijai suklijuoja dujų silikato blokelį, taip pat reikia didesnių ir storesnių įvorių. Padidės diametras skylių, tik klijai ilgai aušta – nuo paros iki dviejų“, – paaiškina meistras.

Tiesa, betvarkant dušo kabinos duris, joje pasirodė skruzdės. Namo šeimininko teigimu, jos čia – labai dažnas svečias. Tačiau meistras Ramūnas žino, kaip labai greitai atsikratyti šių nepageidaujamų įnamių.

„Delfi.tv“ laida „Meistro dienoraštis“ – praktinių patarimų laida visiems mėgstantiems patiems atlikti namų ūkio darbus. Nuo plytelių klijavimo iki terasų stogo dengimo. Nuo geriausių valymo priemonių iki dizaino sprendimų. Jūs taip pat galite tapti meistro dienoraščio dalimi: jeigu reikia padėti atlikti smulkų namų ūkio darbą, o gal trūksta švaros patarimo? Kreipkitės! Kiekvieną šeštadienį per Delfi.tv.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)