Piktinasi, nes negali surinkti parašų

Dar karantino pradžioje „Delfi Būstas“ rašė, kad siekiant išvengti socialinio kontakto ir net menkiausios tikimybės perduoti koronavirusą, buvo sustabdyta galimybė daugiabučių namų bendrijoms ir daugiabučius administruojančios bendrovėms vaikštant po butus gyvai imti parašus iš gyventojų dėl einamųjų remonto darbų. Tokie sprendimai buvo priimti nacionaliniu mastu, savivaldybės pagal parengtas rekomendacijos turėjo organizuoti darbą. Šiandien vieno Vilniaus miesto daugiabučio gyventojai piktinasi, kad dėl tokio sprendimo jie negali nuspręsti dėl stogo remonto.

„Išleistas įsakymas, kad uždrausta balsuoti raštu, o būtent taip reikia gauti žmonių sutikimą remonto darbams, kad jie sutinka mokėti. Administruojanti bendrovė neina rinkti gyventojų parašų, nes Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius išleidęs aplinkraštį, pagal kurį šiuo metu negalima rinkti parašų“, – pasakoja vieno Vilniaus daugiabučių gyventojas Jonas Sviderskis, o paklaustas, ar nėra galimybės surinkti gyventojų parašus elektroniniu būdu atsako, kad kai kurie daugiabučio gyventojai neturi kompiuterio ar elektroninio pašto.

„Kodėl gali eiti į parduotuvę, o čia ateiti žmogus prie buto durų, paskambinti, užsidėjęs kaukę, išlaikydamas atstumą, įteikti lapelio ir gauti parašo? Dėl einamųjų darbų. Stogas jau 70 metų kaip nebuvo remontuotas ir tas remontas reikalingas. Tuos darbus reikia atlikti vasarą. Jeigu mes nesusitarsime, tai neatliksime darbų“, – piktinasi pašnekovas.

Savivaldybė rekomenduoja luktelėti

Pasak J. Sviderskio, jis kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę prašydamas sugrąžinti balsavimą raštu arba padėti minėto daugiabučio gyventojams rasti kitą išeiti, kaip suremontuoti stogą. Tiesa, jis pridūrė, kad darbai nėra avariniai, jie – einamieji.

Vilniaus miesto savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotojas Adomas Bužinskas sako, kad minėto daugiabučio gyventojų atstovas J. Sviderskis tikrai kreipėsi dėl susidariusios situacijos. Jis akcentuoja, kad avariniai darbai gali būti atliekami be gyventojų sutikimo ir karantino, ir ne karantino metu, tačiau dėl einamųjų darbų šiuo metu teks luktelėti.

„Avariniai darbai gali būti atliekami. Jeigu laša stogas, sprogo vamzdis, nepriklausomai yra karantinas ar ne, tokie avariniai darbai gali vykti, parašų rinkti nereikia. Fizinis balsavimas karantino metu buvo sustabdytas, nes tai yra didelio socialinio kontakto reikalaujanti procedūra. Švelnėjant karantino sąlygoms kriterijai gali būti peržiūrėti. Mes svarstysime. Bet kokiu atveju reikia suprasti, kad einamasis remontas nėra svarbiau nei gyventojų sveikata. Jis palaukti, jei yra rizika visai laiptinei užsikrėsti koronavirusu“, – aiškina A. Bužinskas.

Tie einamieji darbai, kurie buvo suplanuoti ir kuriems parašai surinkti prieš karantiną, vykti gali.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)