Kad ir kaip prižiūrėtumėme savo būstą, ir jo sienos, ir daiktai namuose nėra amžini. Anksčiau ar vėliau atsiranda defektų, kuriuos norime greitai ir pigiai patys susitvarkyti. Kartais jie gali būti ir nedideli, tačiau jiems sutvarkyti vis tiek reikia bent minimalių žinių. Pavyzdžiui, net nudažyti radiatorių arba pataisyti čiaupą reikia žinoti, kaip tai padaryti teisingai. Kaip išspręsti minėtas problemas, „Delfi.tv“ laidoje „Meistro dienoraštis“ rodo ir aiškina auksarankis meistras Ramūnas.

Santechnika yra vienas dažniausiai gendančių mechanizmų namuose. Šįkart meistras Ramūnas papasakojo, ką daryti, jeigu iš jūsų čiaupo bėga labai maža srovė. Pirmiausia, pasak Ramūno, būtina patikrinti visus lengvai prieinamus filtrus santechnikos sistemoje. Šį kartą meistras spėjo, kad problema yra vonioje esančio čiaupo filtras.

„Vonioje turime kelis filtrus. Pirmasis yra čiaupe, patikriname jį“, – darbo ėmėsi specialistas. Išėmęs filtrą, meistras patikslino, kad šis nėra užsikimšęs, todėl bėda, ko gero, bus kitame filtre. Tačiau norint jį patikrinti, teks nusukti visą kraną ir atverti vamzdžius, todėl Ramūnas rekomenduoja trumpam sustabdyti vandens tiekimą į vonią.

„Tačiau tam, kad šias chromuotas ar nikeliuotas veržles atsuktume jų nesugadinę, jas reikia uždengti medžiagos skiaute ir tuomet su veržliarakčiu sukti, kol nusuksime. Atsukę žiūrime, ar filtrai švarūs. Manau, juodas filtras yra užsikimšęs, kitas filtras – švarus. Ką daryti? Išimti ir išvalyti tiesiog su dantų šepetuku“, – paaiškino meistras Ramūnas, išvalė filtrą ir vėl prisuko kraną vonioje.
Tačiau čia smulkūs darbai namuose nesibaigė. Meistras Ramūnas parodė ir paaiškino, kaip greitai pačiam nusidažyti radiatorius.

Pirmiausia, pasak specialisto, būtina tinkamai pasiruošti darbo vietą: sieną, ant kurios kabo radiatoriai, grindis, virš kurios yra radiatoriai, apklijuoti popieriumi, kad dažant nebūtų sugadinti kiti paviršiai. Taip pat reikia švariai nuvalyti radiatorius, nes jei ant jų bus dulkių, dažai pasiskirstys nelygiai, o vėliau gali ir atsilupti.

Kaip meistrui Ramūnui pavyko išvalyti čiaupo filtrą ir nudažyti radiatorių, žiūrėkite „Delfi.tv“ laidoje „Meistro dienoraštis“. Taip pat laidoje matysite, kaip prikabinti lentyną ir sutvarkyti varvantį lietaus nuolydžio vamzdį.

Nauja „Delfi.tv“ laida „Meistro dienoraštis“ – praktinių patarimų laida visiems mėgstantiems patiems atlikti namų ūkio darbus. Nuo plytelių klijavimo iki terasų stogo dengimo. Nuo geriausių valymo priemonių iki dizaino sprendimų. Jūs taip pat galite tapti meistro dienoraščio dalimi: jeigu reikia padėti atlikti smulkų namų ūkio darbą, o gal trūksta švaros patarimo? Kreipkitės! Kiekvieną sekmadienį per Delfi.tv

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)