Praeitoje dalyje matėme, kaip projekto vykdytojas Vaclovas A++ klasės namui renka duris ir langus. Šįkart atėjo laikas sudėtingesniam ir labai svarbiam sprendimui – kokia vidaus apdailą daryti.

Kaip pasakoja pats Vaclovas, šiam namui buvo pasirinktas molio tinkas visai vidinei apdailai.

„Reikėjo drąsos priimti tokį sprendimą, nes daug pavyzdžių, kaip tai atrodo realiame gyvenime, neteko matyti. Iškart galiu pasakyti, kad nesigailėjau dėl šio sprendimo, nors statybų metu ne viena abejonė buvo iškilusi“, – sako Vaclovas.

Vidaus apdaila naudojant molio tinką

Anot jo, pirmiausia, namo šiaudines sienas reikėjo tris kartus nutinkuoti rudo molio tinku. Tam panaudotas sunkiai įsivaizduojamas skaičius – 6 tonos molio mišinio, kuris skiestas vandeniu nugulė ant visų vidinių sienų.

„Ir šioje vietoje pavyko suderinti du norimus tikslus: ekologiją ir lietuvišką produktą. Molis – Lietuvos laukų ir be jokių dirbtinių priedų“, – tikina projekto vykdytojas.

Vidaus apdaila naudojant molio tinką

Sunku būtų palyginti molio ir tradicinio mūro tinko kainas. Tačiau Vaclovas skaičiuoja, kad šiam namui visos tinko medžiagos su darbais kainuoja apie 9 tūkstančius eurų. Tiesa, reikia paminėti, kad darbai nepraėjo be nesklandumų, dėl kurių statybas reikėjo stabdyti net 3 mėnesiams.

Kaip Vaclovui sekėsi daryti namo vidaus apdailą molio tinku, žiūrėkite reportaže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)