Pats gyvenantis name iš šiaudinių skydų, architektas Darius Baitis atkreipė dėmesį, kad iš bet kokių šiaudų sienų namui pastatyti neįmanoma – jie turi būti tam tikro drėgnumo ir rūšies.

„Tai tikrai nėra kažkoks stebuklas, šiaudinius namus gamina daugelį metų ir juose žmonės gyvena. Turint tam tikrų žinių ir įrangą, galima pagaminti lietuvišką, ekologišką šiaudinį namą“, – aiškino D. Baitis.

Pasirodo, kad šiaudai tinka ir A++ klasės namo statybai. Pasak architekto, kombinuojant tam tikras medžiagas, galima pasiekti reikiamą šiluminę izoliaciją, kas atitiktų aukščiausios energetinės klasės reikalavimus.

Kaip įvardijo Vaclovas, šiaudinių skydų 1 kv. metro kaina siekia 105-165 eurus. Šiam namui reikės 120 kv. metrų, atmetus langus. Nesiderant, visos sienos kainuotų mažiausiai 12 600 eurų.

„Taip pat nepigus malonumas, bet reikia pridurti, kad šiaudai – tai sveikas namo mikroklimatas ir ekologiškumas“, – pabrėžė projekto vykdytojas Vaclovas.

Daugiau apie šiaudinius namo skydus žiūrėkite reportaže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)