I. Šapovalovas atkreipė dėmesį, kad renkantis grindis reikia žiūrėti, kad jos derėtų su visu interjeru ir nebūtų kaip pašalinis erzinantis elementas.

„Grindis reikėtų rinktis pradžioje pagal stilistiką, antroje vietoje lieka praktiškumas. Gamintojai šiuo metu siūlo nemažai variantų, tai gali būti medžio, gali būti laminuotos grindys, gali būti vinilas“, – pasakojo dizaineris.

Vinilo grindys – itin populiarus pasirinkimas, tačiau pirkėjai dažnai domisi, ar ši danga ekologiška, ar nekenkia sveikatai. I. Šapovalovas teigė, jog pagal Europos Sąjungos standartus vinilas yra pakankamai ekologiška medžiaga, neturinti alergenų. Todėl vinilines grindis galima kloti tiek miegamajame, tiek svetainėje, tiek apskritai visuose namuose.

Vinilas yra atsparus drėgmei, todėl klojant grindis nereikia skaidyti erdvių, vienur klojant vieną medžiagą, kitur kitą. Galima visur dėti vinilą.

Pasak I. Šapovalovo, vinilinės grindys šiuo metu kainuoja panašiai kaip ir laminatas. „Natūralus medis malonesnis vaikščioti basomis, bet jis yra mažiausiai atsparus – bijo techninių pažeidimų, vandens. Renkantis ilgaamžę medžiagą, ši medžiaga (vinilas – DELFI) yra ideali“, – tvirtino pašnekovas ir pridūrė, kad ji puiki ne dėl kainos, o todėl, kad ją nesunku panaudoti ir iškloti grindis.

I.Šapovalovas taip pat pastebėjo, kad vinilinė danga ypač gerai tinka viešosioms erdvėms, pavyzdžiui, banketinėms salėms, kur tikrai reikia patvarių grindų.

Interjero dizaineris taip pat atkreipė dėmesį, kad grindjuostės interjere gali visai neišsiskirti, tačiau gali tapti ir akcentine detale.

Anot jo, jeigu interjeras yra minimalistinis ir norima grindjuostes paversti akcentinėmis, galima jas derinti prie durų ir sudaryti kontrastą. Tokie sprendimai ypač pamėgti modernaus klasikinio ir šiuolaikiško interjero stiliuose.

Daugiau apie grindis ir kaip jas kloti žiūrėkite vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)