Šiame straipsnyje aptarsime, kaip kuo pigiau pasistatyti būstą iš jūrinių konteinerių.

Vis dėlto tai nereiškia, kad kaina yra vienintelė priežastis rinktis šią medžiagą namų statybai – namai, pastatyti iš transportavimo konteinerių, turi daugybę kitų privalumų, todėl toks statymo būdas ir išpopuliarėjo.

Norint pasistatyti išties ekonomišką, bet kartu ir kokybišką namą iš jūrinių konteinerių, reikia apsukrumo ir žinių. Patartina tiksliai išsiaiškinti, kur galima sutaupyti, o kur geriau negailėti pinigų, kad nenukentėtų kokybė.

Taigi, pateikiame patarimų, kaip pasistatyti kokybišką ir nebrangų namą iš jūrinių konteinerių.

Svarbiausia – susiplanuoti iš anksto

Jei norite namo iš jūrinių konteinerių ir neturite didelio biudžeto, visų pirma reikia susidaryti gerą planą.

Jei neturėsite išsamaus plano, statybų metu teks improvizuoti, tikintis geriausio rezultato, o tai dažniausiai būna tiesiausias kelias į rimtas problemas.

Namai iš jūrinių konteinerių

Planuojant svarbu atsakyti sau į šiuos klausimus.

Nusistatykite biudžetą. Nuspręskite, kiek pinigų galite skirti pastato statybai.

Tiksliai numatykite, ką norite pasistatyti. Kelių aukštų bus jūsų namas? Kiek jame kambarių?
Ar namą statysite iš naujų, ar naudotų jūrinių konteinerių?

Nedarykite klaidų, kurių galima išvengti

Tiesiausias kelias prarasti daug pinigų statant namą – daryti paprastas klaidas iš neišmanymo.

Viena iš dažniausiai pasitaikančių klaidų – per didelių plieno kiekių pašalinimas iš konteinerių. Ši klaida daroma tuomet, kai savininkai kruopščiai nesusiplanuoja pastato iš anksto – galbūt nėra tikri, kokio galutinio vaizdo nori, todėl eksperimentuoja ir sprendžia eigoje, tad galiausiai pašalina per daug plieno.

Nieko nėra blogiau, nei švaistyti medžiagą, už kurią jau sumokėjai, ypač jei pirminis siekis buvo sutaupyti.

Kurie jūriniai konteineriai pigiausi?

Statant namą iš jūrinių konteinerių daugiausiai investicijų paprastai reikalauja būtent jūriniai konteineriai.

Todėl labai svarbu išsirinkti tinkamus konteinerius – kad išsitektumėte į numatytą biudžetą ir galėtumėte džiaugtis galutiniu rezultatu.

Visų pirma reikėtų apsispręsti, ar pirksite naujus, ar naudotus transportavimo konteinerius.

Griežtų taisyklių, kuriuosiš jų pirkti geriausia, nėra, tačiau verta atsižvelgti į kelis veiksnius.

Naudotus transportavimo konteinerius pirkite tik tokiu atveju, jei prieš įsigydami turite galimybę juos apžiūrėti.

Kad ir kokios būklės konteinerius pirksite – naujus ar naudotus – svarbiausia, kad jie būtų vieno gamintojo. Skirtingi gamintojai taiko skirtingus konteinerių išmatavimų nuokrypius, tad statant namą iš skirtingų gamintojų konteinerių, tai gali sukelti problemų.

Namai iš jūrinių konteinerių

Kalbant apie kainos ir kokybės santykį, labiausiai rekomenduojama rinktis vieną kartą naudotus konteinerius – tokius, kuriuose kroviniai buvo gabenami vieną kartą, o ne tokius, kurie jūroje praleido daug metų.

Pinigus investuokite išmintingai

Vienas iš geriausių patarimų, kaip sumažinti namo statybos išlaidas – didžiąją dalį turimų lėšų investuoti į tai, ko vėliau negalėsite pakeisti, o tiems dalykams, kuriuos vėliau galėsite keisti, geriau sutaupykite.

Pavyzdžiui, negailėkite pinigų jūriniams konteineriams – pirkite geriausiu iš tų, kuriuos galite sau leisti. Šiame etape netaupykite. Pastatę namą, konteinerių nebepakeisite.

Jei reikia sumažinti išlaidas, galėsite sutaupyti rinkdamiesi šviestuvus, baldus, kilimus arba dažus. Kadangi kiekvieną iš išvardytų dalykų vėliau, renovuojant būstą, galima bus lengvai pakeisti, brangius pirkinius galite atidėti vėlesniam laikui.

Kitas būdas ilgainiui sutaupyti pinigų yra rinktis daug priežiūros nereikalaujančias statybines medžiagas. Pavyzdžiui, galite rinktis metalinį stogą – jo praktiškai nereikia prižiūrėti.

Norime pabrėžti, kad nereikėtų taupyti struktūriniams namo iš transportavimo konteinerių komponentams.

Fiksuokite visas išlaidas

Šį patarimą supraskite tiesiogiai – fiksuokite kiekvieną išleistą centą!

Neretai namą statantys žmonės pasakoja: „Statybų metu pinigai tiesiog tirpo – vis atsiradavo nenumatytų išlaidų. Galiausiai sąskaitoje pinigų neliko.“

Tam, kad nebūtų nesusipratimų su statybų rangovais, kad nereikėtų paskutinę minutę perdaryti virtuvės, ar kad nekiltų kitų nenumatytų išlaidų, o paskutiniais mėnesiais nereikėtų susiveržti diržų, susidarykite išsamų planą. Ir jo griežtai laikykitės. Fiksuokite kiekvieną išleistą eurą, kad matytumėte, jog neviršijate biudžeto. Tai leis matyti, kur nukrypstate nuo kurso, ir į jį laiku sugrįžti, kol pinigai neištirpo.

Žinoma, visiškai išvengti nenumatytų išlaidų nepavyks, bet jei išmintingai planuosite ir griežtai laikysitės savo plano, nebrangiai pasistatysite kokybiškus namus.

Statybinių medžiagų ieškokite nemokamų

Ir paskutinis patarimas – pasistenkite gauti statybinių medžiagų nemokamai arba bent jau pigiau. Pradėję ieškoti tokių galimybių, nustebsite pamatę, kiek visko žmonės atiduoda dykai!

Kaip sakoma, „tai, kas vienam – šiukšlė, kitam – turtas“.

Vienas iš būdų gauti nemokamų medžiagų – apsilankyti vietose, kur griaunami pastatai.

Dažniausiai siūloma pasiimti, ko reikia, nemokamai arba pigiai, jei tik patys viską išsivešite. Jokiu būdu nesiūlome imti savavališkai – visada atsiklauskite savininko.

Namai iš jūrinių konteinerių

Svarbiausios įžvalgos

Nusprendus pasistatyti namą iš jūrinių konteinerių galima sutaupyti nemažai pinigų.

Svarbiausia – viską labai kruopščiai iš anksto susiplanuoti, kad statybų proceso metu nekiltų nenumatytų išlaidų.

Susiplanavus ne mažiau svarbu laikytis numatyti plano ir kruopščiai fiksuoti visas išlaidas.

Išties sutaupysite, jei pirksite vieną kartą naudotus konteinerius – jie paprastai būna keliais tūkstančiais dolerių pigesni, nei nauji, tačiau kokybės atžvilgiu praktiškai nenusileidžia naujiems.

Statybines medžiagas pasitenkite gauti nemokamai arba pigiau – paieškokite įvairiose grupėse ir atiduotuvėse, kuriose siūlomi nenaudojami likučiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)