Kaip pasakojo „Capital Apdaila“ projektų vadovas Lukas Baranauskas, lubų rūšių šiuo metu yra labai daug. Populiariausi pasirinkimai – įtempiamos arba gipso kartono lubos. Išsirinkti, kurios labiausiai tinka, anot eksperto, yra kiekvieno žmogaus skonio reikalas.

„Rekomenduoti vieno ar kito aš negaliu, todėl, kad ir tos, ir tos yra sąlyginai kokybiškos. Čia yra kliento lūkesčiai, ko jis pats nori“, – komentavo L. Baranauskas.

Jis įvardijo, kad konkrečiai šiam butui buvo pasirinktos gipso kartono lubos, nes klientė pageidavo ypač tvirtų lubų.

Yra atvejų, kai gipso lubų geriau nesirinkti. Specialistas teigė, kad ypač drėgnose patalpose, pavyzdžiui, pirčių zonose, kur yra labai daug drėgmės, gipso lubos nėra geras pasirinkimas. Tokiu atveju net gamintojas negalėtų garantuoti, kad pro gipsą neprabėgs vanduo.

„Lubom naudojamas baltas arba žalias gipsas. Žalias yra naudojamas drėgnose patalpose, pavyzdžiui vonioje, sanitariniame mazge, o baltas gipsas naudojamas tiek pertvarose, tiek lubose“, – aiškino L. Baranauskas.

Kam reikalingos nišos ir kaip jas įsirengti

Specialistas įvardijo keletą lubų montavimo etapų. Pirmiausia – karkaso paruošimas, jo sutvirtinimas ir susukimas. Sekantis etapas yra paties gipso popieriaus prisukimas.

Kaip trečią iš etapų, pasak jo, galima įvardinti ir gipso nišų suformavimą. Jis pabrėžė, kad šis darbas nėra sudėtingas, jeigu meistras turi geras rankas.

Lubų montavimo etapai užtrunka priklausomai nuo būsto ploto. Pavyzdžiui, iki 50 kv. metrų ploto bute pertvarų korekcijas bei lubų montavimą įmanoma atlikti per 3 dienas.

Pasak specialisto, nišos lubose gali būti naudojamos įvairiai. Tai gali būti kaip grožio detalė, nišos taip pat gali būti skirtos užuolaidoms – tam, kad jas atskirtų nuo kambario zonos ir paslėptų karnizą.

Nišą taip pat galima formuoti LED juostos įterpimui, kad iš nišos sklistų gražus apšvietimas.

„Jeigu žmogus norėtų įsirengti nišas, jis turėtų žinoti tarpą tarp jos ir sienos – kokio atstumo norima. Tai yra vienintelis dalykas, ką jis tikrai turėtų žinoti“, – tvirtino specialistas.

L. Baranauskas patikino, kad į specialistus reikia kreiptis tada, kai žmogus jau tikrai žino, ko nori, ir žino, kas gali tai įgyvendinti. Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad neturint specifinių žinių, geriausia kreiptis į tai išmanančius specialistus, taip užsitikrinant ir garantiją darbams.

„Žmogus, neturintis įgūdžių, tam tikrų žinių bei patirties, pats to pasidaryti, manau, negalėtų“, – sakė L. Baranauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)