O ypatingi būtent tuo, kad kažkodėl paplito tik Vermonte. Tokie langai montuojami gėvelyje tarp dviejų stogo linijų. Pavyzdžiui, virš garažo ar kokio priestato stogo. Šie langai beveik visada yra atidaromi, turi slankiojantį mechanizmą. Nors Vermonto langai montuojami ir į mūrinius pastatus, juos dažniau pamatysite karkasiniuose ir mediniuose namuose.

Tai kodėl jie pakrypę? Na, tokioje sienoje galima sumontuoti didesnį pakrypusį langą. Tiesus langas būtų labai mažas, o didesnis langas reiškia, kad viduje bus bent šiek tiek šviesiau. Tačiau likusioje JAV dalyje tokiose sienose langai dažniausiai apskritai nemontuojami.

Manoma, kad tai – tiesiog vietinė tradicija. Vermontas yra šiaurinėje JAV dalyje, ten yra pakankamai šalta ir tamsu. Taigi, norima įsileisti kiek įmanoma daugiau šviesos. Vietinės architektūros tendencijos nulėmė, kad daugybė namų turi kelis stogus. O praktiški vietiniai statytojai tas nedideles sienas išnaudojo langams.

Egzistuoja ir kitokių paaiškinimų. Manoma, kad langai galinėse namo sienose padeda efektyviai vėdinti patalpas. Jie leidžia pasišalinti karštam orui, nes vienas lango kampas yra pakankamai aukštai. Vermonte, kaip ir kitose šaltesnio klimato vietose, dideli langai mansardose yra reti dėl praktinių sumetimų. Taigi, tokie raganų langai yra neblogas pasirinkimas.

Ir taip, jie dažnai vadinami raganų langais. Senos pasakos teigia, kad raganos negali įskristi po pakrypusius langus. Žinoma, tai tikrai nėra viena iš priežasčių, kodėl Vermonte tokie langai yra labai paplitę – raganų koncentracija ten yra tokia pati kaip ir kitose JAV dalyse. Jie taip pat dėl savo formos kartais vadinami karsto langais. Egzistuoja mitas, kad pro šiuos langus kadaise būdavo išnešami mirusieji.