„Flatiron Building“ – vienas iš įsimintiniausių Niujorko ir, tikriausiai, viso pasaulio pastatų. Įsispraudęs tarp Fifth Avenue (Penktoji aveniu – aiškumo dėlei gatvių pavadinimų niekada nereikėtų versti) ir Broadway, šis trikampio pjūvio pastatas stebina tiek savo forma, tiek ornamentuotu fasadu. Tai yra vienas iš labiausiai fotoaparatų blykstėmis nubučiuotų pastatų Niujorke.

Viduje veikia biurai. Žinoma, visi nori pačioje trikampio smailėje įrengtų kabinetų. Pro langus čia atsiveria ir parko bei aikštės, ir „Empire State Building“ vaizdas. Tačiau tokia pastato forma sukėlė ir problemų.

Priešais „Flatiron Building“ yra aikštė ir parkas, o pakraščiuose driekiasi plačios gatvės. Kuomet šis pastatas buvo statomas, buvo pastebėta, kad, kaip ir kitus dangoraižius, jį labai stipriai spaudžia vėjas. Inžinieriai tai žinojo – dideli plokšti paviršiai neišvengiamai yra spaudžiami vėjo, ypač, kai šalia yra tiek daug laisvos erdvės. Taigi, „Flatiron Building“ turi labai tvirtą plieninio rėmo konstrukciją, kuri gali atlaikyti gerokai daugiau nei gamta gali pasiūlyti.

Tas vėjas ir yra būtent tai, dėl ko 20 amžiaus pradžioje prie „Flatiron Building“ dangoraižio traukė vyrai. Vėjas šalia šio pastato yra labai nepastovus. Jei jis pučia iš šiaurės tiesiai į trikampio smailę, jis yra perskeliamas perpus ir sūkuriais sukasi abejose dangoraižio pusėse. Jei vėjas pučia tiesiai į vieną iš „Flatiron Building“ sienų, jis suka aukštyn ar sūkuriais verčiasi atgal. Dėl tos pačios priežasties, kadaise dirižabliai negalėjo lengvai prisišvartuoti prie „Empire State Building“ viršūnės. Kitaip tariant, dėl savo formos „Flatiron Building“ yra tikras turbulencijos generatorius.

Vos tik pakilus vėjui kadaise prie „Flatiron Building“ susirinkdavo nemažai vyrų, nes sūkuriai keldavo moterų sijonus ir atidengdavo jų kojas. Tais laikais, kai pagarba ir taktas vis dar buvo dalykai, kurių daugelis nebuvo išmokę, vyrai staugdavo pamatę nuogas kojas. Trumpi sijonai buvo nematytas dalykas, todėl tas vaizdas ir gundė, ir kėlė juoką. Sakykime, kad laikais prieš internetą ir televiziją žmonėms trūko pramogų.

Šias vyrų grupes vaikydavo policija. Manoma, kad tuomet ir atsirado populiari amerikietiška frazė „23 skidoo“, reiškianti greitą išsivaikščiojimą ne savo noru. Tiesa, dėl pastarojo fakto niekas tiksliai nežino, bet „Flatiron Building“ stovi prie East 23rd gatvės, todėl bent dalis tiesos čia gali būti.

Beje, „Flatiron Building“ taip buvo pavadintas ne dėl kokios įmonės pavadinimo, o būtent dėl savo formos. Anglišku žodžiu flatiron kadaise vadintas drabužių lygintuvas. Oficialus šio dangoraižio pavadinimas anksčiau buvo „Fuller Building“ – taip jis pavadintas George'o A. Fullerio, šio pastato statytojo, garbei. Vietiniai visą laiką šį dangoraižį vadino „Flatiron Building“, todėl galiausiai šis pavadinimas tapo oficialiu.