„Delfi būstas“ jau rašė, kad šaligatviai Lietuvoje turi šeimininkus. Jais gali būti arba savivaldybė, arba miegamuosiuose rajonuose daugiabučių namų bendrijos, administratoriai. Tačiau dažniausiai ir savivaldybė, ir bendrijos ir administratoriai šaligatvių priežiūrą sutartimi paveda ekspertams – bendrovėms, kurios turi reikalingą techniką ir darbuotojus, galinčius valyti, barstyti ir kitaip prižiūrėti šaligatvius.

Kai Vilniaus šaligatviai virto viena didele čiuožykla, gyventojai ėmė aiškintis, kodėl jie nėra barstomi, kas yra už tai atsakingas. Vilniaus miesto savivaldybė, gavusi šūsnį vilniečių skundų dėl nenubarstytų šaligatvių, platino pranešimus spaudai, kuriuose vardijo, kiek druskos mieste nugulė sostinėje. „Delfi būstas“ savivaldybė teigė, kad su šaligatvių valymu besirūpinančiomis įmonėmis savivaldybės atstovai kalbasi kasdien, vyksta pasitarimai, išskiriamos problemiškiausios vietos, kurioms reikia skirti daugiau dėmesio.

„Taip pat, atsižvelgiant į sinoptikų prognozes, sudarinėjami planai, kaip pasiruošti ekstremalioms sąlygoms, tokioms kaip gausus snygis, plikledis ir panašiai. Svarbu pabrėžti, kad šaligatvių slidumą lemią ir jo danga – pavyzdžiui, betoninės plytelės gali būti slidesnės nei asfaltinė danga“, – rašoma savivaldybės atsakyme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)