L. Asanavičiūtės g. gyventojai neseniai skundėsi, kad jų daugiabučio kieme įrengta neįgaliesiems skirta aikštelė, užimanti penkias parkavimo vietas. Namo gyventojai aiškino, kad nesupranta kieno iniciatyva įrengtas ženklas ir ar name tikrai gyvena tiek neįgaliųjų žmonių. Kalvarijų g. 178 name neseniai buvo įrengta 10 m neįgaliųjų stovėjimo aikštelė. Anot gyventojų, neįgaliesiems skirtos parkavimo vietos galėtų būti įrengtos kitoje vietoje, kur yra žmonėms su negalia skirta nuovaža.

Žmonių su negalia transporto priemonių stovėjimo vietas savivaldybė miesto gatvėse, bendro naudojimo gyvenamųjų namų kiemuose ir automobilių stovėjimo aikštelėse žymi jau daug metų. Tai daro atsižvelgiant į žmonių su negalia ir/ar įstaigų prašymus.

„Atkreiptinas dėmesys, kad žmonių su negalia stovėjimo vietomis gali naudotis ne tik judėjimo negalią turintys asmenys, bet ir kiti žmonės su negalia, kuriems nustatytas neįgalumas ir kurie turi teisę naudoti skiriamąjį ženklą „Neįgalusis“ ar turi neįgalių asmenų automobilių statymo kortelę. Todėl dažnas gyventojas nematydamas gyvenančio asmens su neįgaliojo vežimėliu mano, kad name neįgalieji negyvena. Taip pat noriu pabrėžti, kad pažymėtos žmonių su negalia stovėjimo vietos nėra priskirtos konkretiems asmenims, todėl jomis gali naudotis bet kuris žmogus su negalia”, – komentuoja Vilniaus miesto savivaldybės Eismo organizavimo skyriaus Saugaus eismo poskyrio vyr. specialistė Vaida Bončkienė.

Jau daug metų parkavimas daugiabučių kiemuose gyventojams kelia didelių problemų. Anot jų vietos visoms transporto priemonėms neužtenka. Kai kur stovėjimo vietas užima neeksploatuojamos transporto priemonės, kurias ne visada pavyksta greitai patraukti.

Savivaldybė sako, kad sulauks gyventojų laiškų dėl pažymėtų žmonių su negalia stovėjimo vietų, visada reaguoja į jų laiškus.