Prognozuojama, kad 2021 metais rinka ir toliau augs, tad besidomintiems naujo būsto įsigijimu, aktualu įvertinti – kurie gi Vilniaus rajonai galėtų būti laikomi pačiais perspektyviausias? Savo TOP 3 pranešime spaudai dalijasi NT ekspertas Tomas Rusakas.

Gyventojai ir vystytojai iš naujo atrado Paupio rajoną

„Žinoma, Paupys nėra „šviežias“ rajonas, tačiau per kelis pastaruosius metus tikrai sustiprėjo, išgražėjo – ir šiame rajone pastaruoju metu fiksuojamas itin išaugęs pardavimų skaičius. Kaip nebūtų keista, pasikeitusi pietinė Vilnelės upės dalis labai padėjo kainų augime – tai vienas iš sėkmingiausių rajonų parduodantiems senos statybos objektus. Prie šio rajono atsigavimo prisideda ir patogi jo vieta: Paupys yra visai šalia centrinės miesto dalies, tad itin domina jaunesnius NT pirkėjus.

Paupys ir toliau vystomas bei puoselėjamas, todėl ir 2021 metai, manau, bus geri ne tik vystytojams, bet ir antrinės rinkos pardavėjams, bei, žinoma, pirkėjams,“ – teigia T. Rusakas

Gyvenimas šalia Senamiesčio – už prieinamą kainą

Dar vienas rajonas, rodantis potencialą, pasak T. Rusako – Markučiai.

„Šis rajonas sparčiai keičiasi, gražėja, o jo itin patogi lokacija, artumas Senamiesčiui, Pavilnio regioniniam parkui taip pat daro Markučius vis patrauklesnius pirkėjams bei vystytojams. Pirkėjai itin vertina galimybę būti arti gamtos, pasivaikščioti palei visą rajoną juosiančią Vilnelę bei lengvai pasiekti miesto centrą“, – teigia NT ekspertas.

Pasak T. Rusako, Markučiuose kainos nėra itin išaugusios, o rajono vystymo planai yra itin gerai nuteikiantys, tad artimiausius metus jis tik populiarės.

Daugiabutis Švedijoje

Naujininkai keičia savo veidą

Kai kam Naujininkai asocijuosi su ne itin saugiu rajonu, tačiau, pasak NT eksperto, šis rajonas auga ir keičiasi jau kelis pastaruosius metus bei vis labiau užsitarnauja „centrinio rajono“ vardą.

„Mano vertinimu, Naujininkai per ateinančius 3-5 metus taps ypač paklausiu sostinės rajonu: jis ne tik yra itin geroje vietoje, bet ir apdovanotas gera infrastruktūra, atsirandančiais naujais projektais. Senieji stereotipai dingsta ir manau, kad Naujininkų laukia tikrai graži ateitis,“ – nuomone dalijasi T. Rusakas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)